Domovská stránka > J > Jaký Je Rozdíl Mezi Hdd A Ssd?

Jaký je rozdíl mezi HDD a SSD?

Solid-state drive (zkratka SSD) je typ datového media pro osobní počítače - tzv. pevný disk, který na rozdíl od magnetických pevných disků neobsahuje pohyblivé mechanické části a má mnohem nižší spotřebu elektrické energie.

Přečtěte si více

Podle toho, co je to stopa na disku?

Stopy disku (tracks): počet stop na každé aktivní ploše disku. Stopy disku bývají číslovány od nuly, přičemž číslo nula má vnější stopa disku. Cylindry disku (cylindry):počet cylindrů pevného disku. Co znamená SSD a HDD? SSD neboli Solid-state drive neobsahují pohyblivé části jako magnetické pevné disky (HDD). Díky tomu umožňují větší rychlost čtení i zápisu, což se projevuje v mnohem rychlejších reakcích systému při spouštění programů apod. Oproti HDD však za stejnou cenu poskytují nižší kapacitu.

Jaká je kapacita dnešních běžných pevných disků?

Kapacita diskuVideoFotografie
120 GB25 filmů30 000 snímků
500 GB106 filmů128 000 snímků
2000 GB425 filmů512 000 snímků
Může se také zeptat, co to je flash disk? USB flash disk, známý také jako „fleška”, vám umožní snadno a rychle přenášet soubory mezi dvěma zařízeními. V současnosti se řadí mezi nejrozšířenější paměťové médium určené pro přenos dat. Nejčastěji se liší kapacitou – dnes pořídíte flash disk od 4 GB až po 2 TB.

Jak přiřadit oddíl disku?

Pravým tlačítkem klikněte na možnost Tento počítač a vyberte možnost Spravovat. Otevřete položku Správa disku. Vyberte disk, ze kterého chcete vytvořit oddíl. Klikněte pravým tlačítkem myši v dolním panelu do prostoru nepřiděleného do oddílů a vyberte možnost Nový jednoduchý svazek. Může se také zeptat, jak správně rozdělit disk? Klikněte pravým tlačítkem na pevný disk, který chcete dělit, a vyberte „Zmenšit svazek…“. V zobrazeném okně vám bude umožněno změnit pouze jednu hodnotu, což je „velikost zmenšení“. Hodnota je udávána v megabajtech. O kolik megabajtů oddíl zmenšíte, tolik volného místa na disku získáte.

Jak spojit oddíly na disku?

Jak sloučit disky

Klikněte „pravou myší“ na Primární oddíl a vyberte možnost Rozšířit svazek. Průvodce vás provede rozšířením. Hodnoty nechte výchozí a zvolte Další. Nyní stačí jen proces Dokončit.
Můžete se také zeptat, jaký typ záznamu používá hdd disk? HDD (Hard Disk Drive) je označení pro tradiční pevné disky, které ukládají data na rotující plotny pomocí magnetického záznamu. Stále jsou nejlepší volbou v poměru cena - úložná kapacita. HDD (Hard Disk Drive) je označení pro tradiční pevné disky, které ukládají data na rotující plotny pomocí magnetického záznamu.

Jak poznat jestli mám HDD nebo SSD?

Nejprve otevřete pomocí stisku kombinace kláves [Windows] + [R] okno »Spustit«. Do řádku »Otevřít« napište příkaz »devmgmt. msc« a potvrďte pomocí klávesy »OK«. Ve Správci zařízení přejděte k části »Diskové jednotky«, kde najdete všechny v počítači nainstalované nebo připojené pevné disky.

By Koloski

Jak funguje RAID 1? :: Jakou zkratkou se označuje pevný disk?
Užitečné odkazy