Domovská stránka > J > Jak Na Elektroodpad?

Jak na elektroodpad?

Drobné spotřebiče můžete vhodit do speciálních kontejnerů, ty větší můžete sami odvézt do sběrného dvora. Odvoz elektroodpadu lze však i objednat nebo ho můžete odevzdat u prodejce elektroniky. Zpětný odběr elektroodpadu je zdarma. Nicméně poplatek za sběr a recyklaci zaplatíte při koupi nového spotřebiče.

Přečtěte si více

Tak jak probiha recyklace kovů?

Průběh recyklace

Recyklace začíná shromažďováním použitého kovu v kontejnerech na kovy, ve výkupnách a sběrnách, kde je kovový odpad tříděn do stanovených sort a rozměrově upravován. Některé vytříděné sorty jsou určeny k přímému využití jako hutní vsázka.
Tak co se děje s elektroodpadem? Velký domácí elektroodpad odvážíme do sběrných dvorů, využíváme možnosti odvozu při nákupu nových spotřebičů. Cokoli, co ke svému provozu potřebuje elektrickou energii vyhazujte do kontejnerů na drobný elektroodpad, odvážejte do sběrných dvorů nebo využívejte zpětného odběru při nákupu nových elektrospotřebičů.

Kam vyhodit elektroniku Brno?

Elektrozařízení

  • prodejny – při nákupu nového zařízení v nich můžete odevzdat to staré
  • speciální kontejnery či boxy na elektrozařízení, umístěné v prodejnách či veřejně přístupných prostorách i školách.
Kam vyhodit vahu? Kovy můžete odkládat do speciálních kontejnerů, na sběrné dvory nebo do nejbližších sběrných surovin.

A další otázka, kam dát starou mycku?

U větších výrobků buď obchodník zákazníka odkáže na sběrný dvůr nebo servisní středisko, se kterým má dohodu o plnění zpětného odběru, nebo při dodání nového výrobku odveze starý výrobek sám, zpravidla za nějaký manipulační poplatek za odvoz. Může se také zeptat, kam s monitorem? Elektrospotřebič dokonce můžete odložit i u jiného prodejce elektroniky, ne jen u toho, kde kupujete nový produkt (podobně je tomu například u třídění pneumatik). Další možností, jak ekologicky vytřídit elektrospotřebič, je odvézt ho do sběrného dvora.

A další otázka, kam vyhodit starou žehličku?

Když však potřebujete vyhodit starý mobilní telefon, rozbitou nabíječku, fén, žehličku, nebo rychlovarnou konvici, víte kam s ní? Odpověď je jednoduchá – do červeného kontejneru na drobné elektro ASEKOL. Kam vyhodit plexisklo? Plexisklo patří do sběrného dvora.

Kam vyhodit flakon od voňavky?

Kam vyhodit flakon od voňavky? Prázdný skleněný flakon od parfému patří do kontejneru na sklo. Během dotřídění se z něj dodatečně vytřídí jeho střička a dávkovač.

By Stich Strowbridge

Jak připojit HDMI kabel s TV? :: Kam se starou Kopirkou?
Užitečné odkazy