Domovská stránka > J > Jak Zhubnout S Psylliem?

Jak zhubnout s Psylliem?

V rámci hubnutí a redukčního režimu užívejte psyllium 30 až 60 minut před jídlem. Zdraví nejvíce prospěšné bývají denní dávky psyllia od 5 do 20 gramů. Je vhodné začít s užíváním menších dávek a dávky navyšovat postupně, aby si organismus na příjem vlákniny zvykl. Vyhnete se tak nepříjemným zažívacím potížím.

Přečtěte si více

Co pouzit místo psyllia?

Psyllium neboli rozpustná vláknina

Při jeho vynechání musíte počítat s drobivým pečivem, avšak lehce se dá nahradit namletými lněnými semínky namočenými ve vodě, případně chia semínky též namočenými ve vodě, a to podle původního poměru v receptu.
Která potravina obsahuje nejvíce vlákniny? Nejvíce vlákniny se získává z ovoce a zeleniny, dobrým zdrojem jsou i obiloviny (zejména celozrnná mouka), brambory a luštěniny. Velmi vysoký obsah vlákniny má lněné semínko nebo pšeničné klíčky. Rozpustná vláknina ovlivňuje hladinu cukru v krvi a některé druhy (kupř. beta-glukany) i hladinu krevního cholesterolu.

Která vláknina je nejlepší?

Jako většina ovoce s poživatelnou slupkou jsou i hrušky nejvýživnější a nejbohatší na vlákninu, když se konzumují neoloupané. Hrušky jsou na vlákninu stejně bohaté jako jablka, jedna středně velká neoloupaná hruška obsahuje asi 3,5 gramů vlákniny. Také, jak jíst víc vlákniny? Jestli se vám nechce znovu promýšlet komplet jídelníček, přidávejte potraviny s vlákninou do toho stávajícího. Ořechy a hrozinky do ranní kaše, semínka do salátu, cizrnu nebo čočku k masu. Uvidíte, bude se vám pak lépe trávit. Tip k ohni: Brambory ve slupce jsou také bohaté na vlákninu!

Co je to Rozpustna vláknina?

Rozpustná vláknina je hmota, která se rozpouští za působení bakterií v tlustém střevě. Řadí se mezi ní pektin (slupky některého ovoce, např. jablek a hrušek a luštěniny – fazole, hrášek), gumy a slizy. Dalšími dobrými zdroji rozpustné vlákniny jsou například ječmen, psylium, sojové mléko a sojové produkty. Pokud jde o to, co tvoří vlákninu? Vlákninu tvoří převážně polysacharidy. Jsou to součásti rostlin, které nejsou štěpeny enzymy našeho zažívacího ústrojí. Patří mezi ně pektin, celulóza, hemicelulóza, vosky a pryskyřice.

Kolik prijimat vlákniny?

Podle doporučení by měl dospělý jedinec přijmout 30 g vlákniny za den, realita je však jiná a průměrný Čech zkonzumuje jen zhruba 10–15 g vlákniny denně. Vláknina je obsažena zejména v celozrnných výrobcích, ovoci, zelenině, luštěninách a ořeších. Dosáhnout denní 30g hranice však není úplně jednoduché. Může se také zeptat, jak poznat nedostatek vlákniny? 5 znaků, že jíte málo vlákniny, a jak je vyřešit

  1. Máte po jídle brzy hlad.
  2. Máte problém s redukcí hmotnosti.
  3. Máte trávicí potíže.
  4. Máte vysokou hladinu cholesterolu.
  5. Máte nedostatek i dalších živin.

Jak Vypocitat prijem vlákniny?

Pro dospělého 25-35 g, pro děti od 2 let se počítá věk dítěte +5 g. Poměr rozpustné a nerozpustné by měl být 1:3. Lidem se sklonem k zácpě prospěje vyšší příjem, zejména formou celozrnných obilovin. Dlouhodobě jezte větší množství ovoce, zeleniny a celozrnných výrobků.

By Luzader

Proč rozdělit pevný disk? :: Proč je vláknina důležitá?
Užitečné odkazy