Domovská stránka > J > Jak Funguje Switch?

Jak funguje switch?

Z technického hlediska switch kontroluje adresy odesílatele a příjemce obsažené v přenášeném datovém paketu a na základě toho přepíná pakety pouze na port, kde se cílové zařízení nachází. Tím dochází k odlehčení ostatních portů. Přepínač nahradil dříve používané huby (rozbočovače), které signál pouze kopírovaly.

Přečtěte si více

Co je pasivní PoE?

Pasivní PoE využívá volné dráty v ethernetovém kabelu a po nich přivádí elektrickou energii do zařízení na vzdálené straně. Pozor! Nesnažte se kompenzovat úbytek napětí na dlouhém vedení eth. kabelu použitím nestandardního napájecího zdroje o vyšším jmenovitém napětí, než je doporučeno pro vaše aktivní zařízení. A další otázka, co je 802.3 af? Tento standard EEE 802.3af označovaný též jako PoE (Power Over Ethernet) umožňuje napájet připojená zařízení na vzdálenost 100m až do příkonu 15W. Pro zařízení, která požadují větší příkon, byl ustaven standard IEEE 802.3at. Ten umožňuje napájet zařízení do příkonu až 30W. Komerčně se označuje PoE+ nebo PoE plus.

Co je to datovy kabel?

Datové kabely slouží k přenosu dat (informací) mezi zařízeními jako jsou televize, počítače, notebooky a mnoho dalších. Do kategorie datových se řadí kabely typu USB, Lightning či Thunderbolt, ale také síťové nebo telefonní kabely. Co je to LAN kabel? Ethernet (výslovnost iːθərnɛt) je název souhrnu technologií pro počítačové sítě (LAN, MAN) z větší části standardizovaných jako IEEE 802.3, které používají kabely s kroucenou dvojlinkou, optické kabely (ve starších verzích i koaxiální kabely) pro komunikaci přenosovými rychlostmi od 1 Mbit/s po 400 Gbit/s.

Kdy použít stíněný kabel?

Stíněnou dvojlinku můžeme použít především tam, kde musíme chránit kabely proti škodlivému elektromagnetickému vlivu z vnějšku. To je důležité zejména u zařízení pracujících s rychlostí 10 GB/s kategorie 6A a 7/7A. V případě té druhé v zásadě neexistuje žádná jiná možnost, požadavkem je použití kabelu S/FTP. Jaký kabel na rozvod internetu? V každém případě však v dnešní době použijte vždy kabel kategorie 6. Nejčastěji používaná kabeláž CAT5e vs. CAT6.

Jaký kabel k internetu?

Pokud jde o koncovky síťových kabelů, v naprosté většině případů je správnou volbou konektor RJ-45. Tento osmipinový konektor nachází využití se stíněnými i nestíněnými síťovými kabely a boduje schopností přenášet velký datový tok. Jak poznat datový kabel? Jako první zjistěte, jaký typ konektoru má váš mobilní telefon, pro který chcete datový kabel používat. Micro USB konektor poznáte podle toho, že je z jedné strany plochý a nejde do mobilu strčit "vzhůru nohama". Konektor USB-C je pravidelný ovál a jde do mobilu strčit z obou stran (i otočený "vzhůru nohama").

Co je to stíněný kabel?

Stínění kabelu slouží jako ochrana před šumem. Ten se projevuje zhoršenou kvalitou obrazového, zvukového nebo datového výstupu. Proti rušení je vybavena i celá řada napájecích kabelů (zpravidla ferritový váleček u konektoru), u kterých jde však spíše o určitou pojistku.

By Powel

Jak přehrát film z PC na TV přes Wi-Fi? :: Jak na PoE?
Užitečné odkazy