Domovská stránka > C > Co Znamená Rčení Trojský Kůň?

Co znamená rčení trojský kůň?

Vyznačuje takový dar nebo výtěžek a zisk, který způsobuje obdarovanému spíše potíže či zlo než užitek a spokojenost. Rčení souvisí s příběhem o Trojském koni z řecké mytologie.

Přečtěte si více

Ve kterém díle najdeme trojského koně?

Trojský kůň nebo také Danajský dar se stal symbolem pro zákeřné propašování něčeho škodlivého či nebezpečného pod záminkou, že jde o nevinný dar. Do světového povědomí tak vstoupil díky eposu Ilias řeckého básníka Homéra z 8. Můžete se také zeptat, co to je trojan? Trojan je slangové označení pro trojského koně, tedy program, který je uživateli skrytý a většinou mu způsobuje potíže. Trojan je jedním z typů internetových virů, které se mohou do počítače dostat různými cestami, například emailem nebo při stahování neověřených mediálních souborů, her a škodlivého softwaru.

Co znamená pojem danajský dar?

Dar zrádný, zhoubný nebo nevýhodný, který obdarovanému způsobuje jen potíže, nepříjemnosti nebo ztráty. Podle toho, co znamená když se řekne odyssea? Odyssea nebo odysea je dlouhá, bludná pouť či pestré životní osudy. v literatuře: Odysseia – starořecký epos připisovaný Homérovi.

Kde se nachazi Troja?

Trója (anglicky Troy, chetitsky Truwisa, řecky Τροία, Τρῳάς, Τροίη, Ίλιον, latinsky Trōia nebo Īlium, turecky Truva nebo Troia) bylo jednak skutečné, jednak bájné město na území dnešního Turecka v západní Malé Asii. Přesné umístění je na západním pobřeží v kraji zvaném Troas, pahorek Hisarlik. Také, jak se projevuje trojský kůň? Jak funguje trojský kůň? Princip, na kterém funguje tento typ malware, je podobný jako v případě trojského koně známého ze starověkých bájí. Útočníci škodlivý kód různě maskují a zakrývají jeho skutečnou funkci. Zpravidla jej vkládají do jiných souborů či programů, které navenek působí legitimně.

A další otázka, kdo nechal postavit trojského koně?

Tehdy navrhl Odysseus, aby se pokusili Tróju dobýt lstí. Navrhl postavit velkého dřevěného koně, v němž se ukryjí vybraní bojovníci. Tohoto koně potom dostat za nedobytné hradby města. Je třeba říci, že za autora nápadu bývá považován také věštec Kalchás či věštec Prylis (jemu tu myšlenku vnukla sama Athéna). Jak se zbavit trojského koně? Neexistuje žádný lepší způsob, jak odhalit, odstranit nebo a předcházet nákaze Trojským koněm, než je použití antiviru s funkcí antitrojan. Nejlepším antivirem s integrovanou ochranou proti útoku trojským koněm je Avast.

Může se také zeptat, co je to ransomware?

Ransomware je malware, který vám zašifruje soubory nebo vám znemožní používat počítač, dokud nezaplatíte výkupné. Pokud je počítač připojený k síti, ransomware se taky může rozšířit do dalších počítačů a úložišť v síti.

By Luby Bondoc

Co je to výzkumná otázka? :: Jak zjistit stav procesoru?
Užitečné odkazy