Domovská stránka > C > Co Je To Auto Focus?

Co je to auto focus?

Autofocus je funkce automatického zaostřování, používaná u většiny fotoaparátů a kamer. Zjednodušeně řečeno tato funkce dokáže zanalyzovat aktuální zcénu a upravit postavení čoček objektivu tak, aby výsledkem byla zaostřená fotografie.

Přečtěte si více

Jak fungují Bezzrcadlovky?

Princip bezzrcadlovky

Systém bezzrcadlovek částečně vychází z klasické DSLR. Jde o tělo a výměnný objektiv. Ve fotoaparátu ale chybí šachta na zrcátko i zrcátko samotné a světlo, které prochází objektivem pak dopadá rovnou na snímač.
Jakou zrcadlovku 2021? Recenze Nikon D500 – nejlepší zrcadlovka 2021

Zrcadlovka Nikon D500 cílí na náročné fotografy, kteří chtějí vysokou kvalitu obrazu a bleskové ostření. Přes menší snímač formátu APS-C fotografie netrpí na výraznější šum ani při horším světle a vyšších hodnotách citlivosti.

Jak se naučit se zrcadlovkou?

Laicky řečeno: čím delší čas, tím světlejší fotka a tím větší riziko rozmazání při focení bez stativu. ISO určuje citlivost snímače zrcadlovky na světlo. V horších světelných podmínkách je potřeba nastavit vyšší citlivost. Vyšší ISO umožňuje zkrácení expozičního času a riziko rozmazání fotografie je tak nižší. Podle toho, co to je digitální fotoaparát? Digitální fotoaparát je fotoaparát, zaznamenávající obraz v digitální formě, takže může být okamžitě zobrazen na zabudovaném displeji nebo nahrán do počítače. Od roku 2006 digitální fotoaparáty na trhu dominují.

Na jakém principu se digitální fotografie zaznamenává?

Obrazový snímač

Je základní elektronická součástka digitálního fotoaparátu. Je to polovodičová součástka pracující na principu fotoelektrického jevu. Obrazový snímač je pokrytý miliony citlivých fotobuněk (pixely), na nichž dopadající světlo vytváří elektrický náboj.
Může se také zeptat, co to je digitální fotografie? Digitální fotografie je typ fotografie, která používá digitální technologii pro zhotovení digitálních obrazů předmětů. Na rozdíl od klasické fotografie, používá miniaturní tiskárnu na záznam obrázků v papírové formě.

Jak si vybrat digitální zrcadlovku?

Digitální zrcadlovky do 20 000 Kč

  • NIKON D5600 + 18-140 mm VR - skvělá volba pro začínajícího fotografa.
  • CANON EOS 850D + EF-S 18-135 mm IS USM - vynikající na focení i video.
  • PANASONIC Lumix DC-GX9 + 12-32 mm + 35-100 černý - malý, ale neuvěřitelně výkonný
  • NIKON Z fc + 16-50 mm stříbrný - digitální klasika.
A další otázka, co je dslr camera? Digitální zrcadlovka (zkráceně DSLR nebo digitální SLR, z angl. Digital Single-Lens Reflex camera) je obdobou klasické zrcadlovky, ale používá místo filmu digitální snímač. Při klasické konstrukci zrcadlovky prochází světlo objektivem a odráží se přes zrcadlo do pentaprizmatického hranolu a dál do hledáčku.

Co je to objektiv?

Objektiv je nezbytnou součástí digitálních zrcadlovek a bezzrcadlovek (popř. i kompaktů v výměnným objektivem). Objektivy se skládají ze soustavy čoček, která při fotografování soustředí světlo na snímač. Díky složité soustavě čoček je možné nastavením ohniskové vzdálenosti přibližovat nebo oddalovat snímaný objekt.

By Hazel Satornino

Jaký je rozdíl mezi zákazníkem a spotřebitelem? :: Jaký je rozdíl mezi kompaktním fotoaparátem a digitální zrcadlovkou?
Užitečné odkazy