Domovská stránka > C > Co By Měl Mít Herní Notebook?

Co by měl mít herní notebook?

Abyste si vychutnali hry v přijatelné kvalitě, měli byste pořídit notebook alespoň s grafickou kartou GeForce GTX 1650. Když si připlatíte, můžete mít například i modelové řady (series) RTX 20XX nebo RTX 30XX (pozn. XX značí konkrétní typ, v tomto případě například 3060, 2070 nebo 3090), z jejichž výkonu jde strach.

Přečtěte si více

Co je to notebook?

Laptop, neboli notebook, je název pro přenosný počítač. U laptopu nemusíte mít ani myš, neboť můžete využít touchpad. Kdo nechce „tahat“ celý laptop, a obejde se bez klávesnice, tomu bude stačit tablet. Jaké hlavní vlivy vyšší ceny komponentů pro NTB versus pro stolní PC? Stolní počítač je levnější, obzvlášť pokud již některé komponenty máte (typicky monitor, klávesnici, myš, webkameru, SSD disk). Při srovnání stolního počítače s notebookem se stejnými základními parametry (např. velikost RAM), bývá stolní počítač dokonce výrazně levnější (cca o polovinu). Notebook je přenosný.

Pokud jde o to, jaký je nejlepší herní notebook?

Jaký herní notebook vybrat dle srovnání

  • Hodnocení 97,3 % Nejlepší produkt. ASUS ROG Strix SCAR 15 G533ZX. Přečíst recenzi Orientační cena 87 000 Kč
  • Hodnocení 87,7 % Top cena-výkon. Acer Nitro 5 NH.QBCEC.00F. Přečíst recenzi Orientační cena 30 000 Kč
  • Hodnocení 83,8 % Pro nenáročné Dell G5 15 N-5505-N2-551S.
Co je herní notebook? Herní notebook je notebook speciálně navržený pro hraní počítačových her. Měly by mít dobrou grafickou kartu a velmi výkonné procesory.

Jaký počítač na hry?

Optimální počítač na hry by se podle nás měl vejít do 30 tisíc korun. Opět do něj doporučíme procesor AMD, tentokrát však silnější AMD Ryzen 5 2600X, jako grafickou kartu radíme téhož výrobce – konkrétně model AMD Radeon RX 580 s 8 GB paměti. Jako základní desku pak volíme MSI B450 Tomahawk. A další otázka, kdo vynalezl notebook? Historie notebooků je stará teprve 36 let

Psal se rok 1981, když Adam Osborne představil světu první notebook. Zájem o něj měly především velké společnosti a platily za jediný kus v přepočtu 100 tisíc korun.

Také, co všechno je v počítači?

Současný počítač se skládá z hardware, které představuje fyzické části počítače (procesor, klávesnice, monitor atd.) a ze software (operační systém a programy). Na co si dát pozor při koupi počítače? Může jít o počítač se skrytou závadou, která se projeví až po nějakém čase a ne při zkoušce u prodávajícího. Pokud můžete, vybírejte spíše prověřené zboží ještě v záruční lhůtě. Zkontrolujte také licenční nálepky, které byste měli najít na spodní či boční straně zařízení, která potvrdí legální instalovaný software.

Jak vybrat správný počítač?

Odvíjí se od nich totiž i vnitřní vybavení a jeho výkon. Adekvátní pozornost věnujte i základní desce, na níž se všechny součástky umísťují. Procesor, operační paměť a grafická karta, tento trojlístek má nejvýraznější vliv na celkový výkon počítače. Proto byste jejich výběru měli věnovat největší péči.

By Ranee Jishan

Jak vylepšit herní notebook? :: Co dělá Krtince?
Užitečné odkazy