Domovská stránka > C > Co Dělá Krtince?

Co dělá Krtince?

U vchodů do jeho chodeb často bývají kupky vyhrabané hlíny a na povrchu půdy jsou mezi jednotlivými vchody vyšlapané cestičky. Během zimy žere rád kořeny a kůru dřevin. Krtka samozřejmě poznáte podle krtinců, tedy větších hromádek hlíny na trávníku, jejichž časté rozhrabání krtky velice znervózňuje.

Přečtěte si více

Co s Hryzcem?

Co na hryzce platí?

  1. Pouze v některých případech zabírají akustické odpuzovače hlodavců.
  2. Další metodou je vykuřování dýmovnicí.
  3. Účinné je také například fukarem na listí v chodbách vytvořit průvan, který hryzci nesnášejí.
  4. Stále se vracející hryzce se vyčerpaní zahrádkáři obvykle snaží vyhubit trvale.
Jak hluboko ryje hryzec? Možná vás také zajímá, jak hluboko ryje hryzec. Jeho chodbičky mohou být pár centimetrů pod povrchem, ale také se mohou nacházet v hloubce i několik desítek centimetrů. Přebytečnou půdu vyhrabává na povrch a tvoří nesymetrické hromádky (na rozdíl od úhledných krtinců). Ke svým cestám také používá milerád krtčí chodby.

Tak co odpuzuje hlodavce?

Hlodavcům páchne i mnoho rostlin, využijte tak například heřmánek, mátu, ořešákové listí nebo vratič, případně přípravky proti molům či terpentýn a zkuste tyto aromatické látky aplikovat do otvorů, které hlodavci vytvářejí. Co nesnáší myši? Odežeňte je vůní Babské rady hlásají, že tam, kde je cítit heřmánek, levandule, řebříček, máta, vratič či česnek, myš nevleze. Také prý nesnáší ani prostředky proti molům jako jsou vonné tyčinky, postřiky i bločky do šatníku.

Jak škodí hraboš?

Pohlavní dospělosti dosahují mláďata velmi záhy (samice může být pohlavně dospělá již v 13. dni života, to znamená v době, kdy ji matka ještě kojí). Samice tudíž mohou mít mláďata už asi ve 35 dnech věku. Díky tomu se hraboši v pravidelných intervalech přemnožují a často způsobují škody zahrádkářům i zemědělcům. Jak vypadá hraboš polní? Vzhled a rozmnožování hraboše polního:

délka těla se pohybuje mezi 8-13 cm, samci jsou větší než samičky. váha se pohybuje mezi 15-50 g. srst je krátká a šedohnědá až slabě rezavá a zespodu šedobílá až šedožlutá ocásek je kratší a dorůstá do délky 26-36 mm.

Kde zije hraboš?

Hraboš polní je rozšířen na území kontinentální Evropy. Nevysky- tuje se v Irsku, Velké Britanii, chybí na většině území Pyrenejského a Apeninského poloostrova, chybí při pobřeží Jadranu i na větší části území Řecka a Bulharska, zcela chybí na středomořských ostrovech a v Turecku. Jak hluboko hrabe hraboš? Jak odhalit přítomnost hraboše? Vstupní otvory nor hraboše, které vedou do hnízda ukrytého 20–30 cm pod zemí, mají průměr 3–4 cm. Najdeme u nich černé kousky trusu i zbytky rostlin, které si hraboši tahají do podzemí. Hraboš polní měří kolem 10 cm, ocas je jen 3–4 cm krátký.

Co prokouše myš?

Myšky přitom mohou v domácnosti napáchat pěknou paseku. V domě se dostanou skoro všude a prokoušou se téměř jakýmkoli materiálem, nedělají jim problém dřevěné součásti nábytku, nezastaví je ani plastové obaly.

By Umberto Landau

Co by měl mít herní notebook? :: Jak poznat Norů?
Užitečné odkazy