Domovská stránka > C > Co To Je Topologie?

Co to je topologie?

Topologie (z řeckého topos - místo a logos - studie) je obor matematiky, opírající se o velmi obecný výklad pojmu prostor (topologický prostor). Studuje takové vlastnosti útvarů, které se nemění při oboustranně spojitých transformacích („blízké“ body se transformují opět v „blízké“ body).

Přečtěte si více

Co obsahuje protokol WWW?

HTTP (Hypertext Transfer Protocol) je internetový protokol určený pro komunikaci s WWW servery. Slouží pro přenos hypertextových dokumentů ve formátu HTML, XML, i jiných typů souborů. Používá obvykle port TCP/80, verze 1.1 protokolu je definována v RFC 2616. Jak se dělá protokol? Protokol musí být jasně, stručně a přehledně napsaný, aby se v něm mohl čtenář snadno a rychle orientovat. Odtud plyne, že jednotlivé části by se mezi sebou neměly míchat. V záznamu měření nemá co dělat diskuse výsledků či upřesňování teorie, podobně v teorii konkrétní hodnoty, při kterých se měří.

Co to je komunikační protokol?

Komunikační protokol je množina pravidel, určujících způsob zápisu (syntaxi), význam jednotlivých zpráv při (síťové) komunikaci a synchronizaci těchto zpráv. Co je to TCP a UDP? TCP poskytuje různé funkce, jako je pořadové číslo, řízení toku, řízení chyb, potvrzovací číslo, řízení přetížení atd., Aby bylo zajištěno, že doručovaný paket nemůže ovlivnit jiné činnosti. UDP je zkratka pro protokol User Datagram. Používá se k odeslání malé zprávy z jednoho hostitele na druhého.

Tak co je na internetu?

Pojem Internet (složenina předpony inter vyjadřující vztah mezi, a anglického net označujícího síť) se v tomto případě vysvětluje jako celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí, které propojují takzvané síťové uzly. Uzlem pak může být počítač nebo zařízení se speciální síťovou funkcí, například router. Jak funguje TCP protokol? TCP (Transmission Control Protocol)

webový server, emailový server, ftp). TCP využívá pro odesílání paketů nespolehlivý protokol IP, spolehlivost pak zajišťuje kontrolou doručení paketu (pomocí potvrzování), pakety dále na straně příjemce protokol TCP přeuspořádává pro zajištění správného pořadí doručení.

Co znamená zapouzdření?

Zapouzdření může být vysvětleno jako zabalení dat a metod do jedné komponenty. Funkce zapouzdření jsou dostupné skrze třídy ve většině objektově orientovaných programovacích jazyků. Co to je aplikační software? Aplikační software (zkráceně aplikace, slangově apka nebo appka) je v informatice programové vybavení počítače (tj. software), které umožňuje provádět nějakou užitečnou činnost (řešení konkrétního problému, interaktivní tvorbu uživatele – např. textový procesor apod.).

Lidé se také ptají, jak jsou mezi sebou sítě propojeny?

jsou tvořeny řídicími počítači (tzv. uzlovými počítači, anglicky host), které jsou propojeny mezi sebou prostřednictvím komunikační podsítě. Komunikační podsíť tvoří většinou speciální datové spoje organizací poskytujících telekomunikační služby.

By Ebeneser

Co je to Modul stavebnictví? :: Co všechno umí chytrý telefon?
Užitečné odkazy