Domovská stránka > C > Co Tvori Internet?

Co tvori Internet?

Internet je celosvětový systém propojených počítačových sítí („síť sítí“), ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny protokolů TCP/IP. Společným cílem všech lidí využívajících internet je bezproblémová komunikace (výměna dat).

Přečtěte si více

Jak funguje WWW?

Jak se webová stránka dostane do počítače návštěvníka

Internet je síť vzájemně propojených počítačů, které si mezi sebou mohou vyměňovat data. Aby si tedy návštěvník mohl prohlédnout jakoukoli webovou stránku, tak si kopii této stránky musí stáhnout z počítače, na kterém je tato stránka umístěna.
Co je to adresa? IP adresa je unikátní číslo, které je přiděleno libovolnému zařízení komunikujícímu prostřednictvím internetového protokolu (IP). Svoji IP adresu tak mají nejen počítače, notebooky nebo tiskárny, ale také každý telefon, tablet nebo například nová pračka.

Když to vezmeme v úvahu, jak zjistit realnou rychlost internetu?

Díky speedmeteru můžete provést měření rychlosti internetu ve vaší domácnosti a zjistit tak aktuální rychlost připojení. Při měření se provede i tzv. ping test udávající rychlost spojení mezi dvěma zařízeními připojenými k síti. Můžete se také zeptat, jak zjistit výkon wi-fi? Takto vypadá aplikace Wifi analyzer. Vidíte jaké wi-fi sítě jsou v okolí, v jaké vzdálenosti, jak jsou zabezpečeny a i MAC adresu routeru (tu jsem raději skryl). V nastavení je několik voleb a možností. Zde konkrétně vidím, že nejlepší výkon a nejsilnější signál WIFI je na kanálech 7,8, a 1.

Jak změřit rychlost připojení internetu?

Vyzkoušejte celosvětově rozšířený Speedtest

Speedtest si můžete stáhnout rovněž jako mobilní aplikaci nebo speciální aplikaci pro Mac, Chrome či Windows. V mobilní aplikaci Speedtestu lze rychlost připojení měřit na základě streamování videa, což by mělo lépe reflektovat reálné využití internetu.
Jak zjistit rychlost Wi-Fi na mobilu? Zmínit mohu například speedtest.net, rychlost.cz/speedtest nebo fast.com. Svoji funkci na měření má i Google. Tuto možnost najdete po zadání sousloví „speed test“ do Google vyhledávače. Test trvá přibližně 30 sekund.

Co je to směrovač router?

Router (směrovač) je v počítačových sítích aktivní síťové zařízení, které procesem zvaným routování přeposílá datagramy směrem k jejich cíli. Routování probíhá na třetí vrstvě referenčního modelu ISO/OSI (síťová vrstva). A další otázka, jaký je rozdíl mezi routerem a wifi routerem? Stručně řečeno, váš směrovač vytváří síť mezi počítači ve vaší domácnosti, zatímco modem připojuje tuto síť - a tedy i počítače v ní - k internetu. Když se připojujete k Wi-Fi, opravdu se připojujete k routeru, který předává provoz mezi internetem a počítačem.

Jak si vybrat WiFi?

Před výběrem routeru je nutné vědět, jaký typ připojení doma máte, nebo budete mít. Také je důležité vědět, jak velkou plochu chcete pokrýt signálem a zda budete používat router jen na připojení k internetu, nebo chcete i sdílet data po domácí síti, hrát hry, streamovat videa ze zabezpečovacích kamer a podobně.

By Peale

Jaké jsou rozdíly mezi jednotlivými webovými prohlížeči? :: Jak spravovat doménu?
Užitečné odkazy