Domovská stránka > C > Co Je Legální Software?

Co je legální software?

Legální software je mediální zkratka, tedy nepřesnost (stejně jako softwarové pirátství). Software nelze dělit na legální nebo nelegální, není to jeho vlastnost. To slovo se vztahuje ke způsobu nabytí a/nebo způsobu používání softwaru.

Přečtěte si více

Jaké jsou výhody používání komerčního software?

Například komerční program vám mimo jiné umožňuje vytvoření hlavní knihy či generování účetní závěrky přesně podle standardů v daném státě. Specialisté také určují pravidla užívání systému, jednotlivé módy, hlavní menu, reporty či design hlavní obrazovky. Co to znamená demoverze? Demoverze (anglicky demoware, trialware) je komerční software dostupný zdarma ve verzi, která je omezená v jednom či více směrech. Nejčastější omezení: program funguje jen po určitý počet dnů od instalace. omezený počet spuštění programu (určený počet spuštění)

Co je to komerční využití?

Co se rozumí komerčním použitím? Komerčním využitím je v podstatě cokoli, co se týká peněz nebo plnění za služby. Co jsou systémové nástroje? Systémové nástroje jsou počítačové programy, které mohou být použity pro provádění různých úkolů. Lidé si je stahují do systému se specifickým záměrem, jako je například zlepšit výkonnost a bezpečnost, zlepšit prohlížení na internetu nebo jednoduše opravit počítačové chyby.

Co je hardware procesor?

CPU[1] je základní součástí počítače. Někdy bývá také přirovnáván k „srdci“ nebo „mozku“ počítače. Procesor čte z paměti strojové instrukce a na jejich základě vykonává program. Co je to RAM? Paměť s náhodným přístupem (Random Access Memory, RAM) je paměť počítače, do které se ukládají informace, které program potřebuje, když je spuštěný. Paměť s náhodným přístupem představuje úložiště dat, které umožňuje přístup k uloženým datům v libovolném pořadí, a to náhodně, nikoli pouze postupně.

Co se nachází v počítačové skříni?

Počítačová skříň je jakýsi plechový (nebo umělohmotný) obal, který zakrývá vnitřek počítače. Přední stěna skříně obsahuje otvory pro disketové, CD-ROM a další speciální mechaniky, dále vypínač a tlačítko RESET, případně i další speciální tlačítka a malé otvory pro větrání. Jak funguje firmware? Firmware = laicky by se dal firmware vysvětlit jako software, na základě kterého může určité zařízení fungovat. Pozor ale na to, abyste si firmware nezaměnili například s operačním systémem. Firmware se vztahuje k jednotlivým komponentám, jako je například harddisk, základní deska nebo i procesor.

Co je firmware v televizi?

Firmware je obecně program, který "pohání" daný výrobek a je jedno, zda se jedná o televizor, mobilní telefon či jiné zařízení. Určuje, jak se televizor (v našem případě) chová, vytváří potřebná menu, nastavení a podobně. Spolu s procesorem v televizoru tak tvoří vlastně "srdce" televizoru.

By Phippen Zalenski

Jak zjistit svůj síťový klíč? :: Co patří do software?
Užitečné odkazy