Domovská stránka > K > Kdy Může Policista Chtít Občanský Průkaz?

Kdy může policista chtít občanský průkaz?

f) jde-li o osobu, která žádá o prokázání totožnosti podle písmena e), g) jde-li o osobu, která oznamuje podezření ze spáchání trestného činu, přestupku nebo jiného správního deliktu. Osoba je povinna výzvě vyhovět.

Přečtěte si více

Tak kdo má právo mě legitimovat?

„Státní“ policista vás může legitimovat, když vás „přistihne“ při páchání trestného činu nebo přestupku, když odpovídáte popisu hledané nebo pohřešované osoby, zdržujete se bezdůvodně v bezprostřední blízkosti chráněných objektů, máte na veřejnosti zbraň a policie si myslí, že ji použijete, či se zdržujete v blízkosti Jak požádat o první občanský průkaz? Občan starší 15 let žádá o občanský průkaz sám (není třeba přítomnosti zákonného zástupce) a přebírá ho již také sám. K žádosti o první občanský průkaz je třeba doložit originál rodného listu dítěte/občana nebo platný cestovní doklad.

Můžete se také zeptat, kdo může vyzvednout občanský průkaz?

Občanský průkaz může převzít zmocněnec na základě zvláštní plné moci s úředně ověřeným podpisem, nemůže-li se žadatel osobně dostavit k převzetí z důvodu omezení na osobní svobodě, z dlouhodobých zdravotních důvodů nebo z jiného závažného důvodu. Také, jak dlouho trvá vyřízení občanského průkazu? Vydání občanského průkazu zpoplatněno není a jeho zhotovení a vydání trvá dle zákona 30 dnů. Občanské průkazy se vyřizují v kanceláři č. 136 v přízemí budovy, tel. 558 306 131 a 558 306 133.

Jak dlouho trvá vystavení Rychlopasu?

Rychlopas 2022: Cena, platnost a pravidla

Cestovní pas na počkání se od ledna 2016 nově vydává ve lhůtě do 6 pracovních dnů. Rychlopas pro občana staršího 15 let má platnost 10 let, cena za vydání je 4 000 Kč. Rychlopas pro děti do 15 let stojí 2 000 Kč a platí 5 let. Expresní pas nově umožňuje cesty do USA.
Může se také zeptat, kde vyřídit pas brno? VÍTEJTE NA STRÁNKÁCH ODDĚLENÍ CESTOVNÍCH DOKLADŮ MAGISTRÁTU MĚSTA BRNA.

Kdy lze vyměnit občanský průkaz?

Občanský průkaz platí většinou deset let. Pak ho musíte vyměnit. Do kdy platí Vás občanský průkaz je napsané na posledním řádku: Je důležité požádat o nový občanský průkaz, když ještě platí ten starý, co máte doma. Tak kde hlásit nový občanský průkaz? Na kterémkoliv obecním úřadě obce s rozšířenou působností (městský úřad, magistrát města, úřad městské části Praha 1-22) nebo na Ministerstvu vnitra (pro vydání ve zkrácené lhůtě).

Kdy si můžu vyzvednout občanský průkaz?

Občanský průkaz bude občanovi vyhotoven do 30 dnů od podání žádosti.

By Addam Chervin

Jak nazýváme osobní údaje? :: Co je třeba pro nový občanský průkaz?
Užitečné odkazy