Domovská stránka > J > Jak Nazýváme Osobní Údaje?

Jak nazýváme osobní údaje?

Osobní údaje, známé také jako osobní informace nebo údaje umožňující zjištění totožnosti (PII), jsou jakékoli informace týkající se identifikovatelné osoby (subjektu údajů).

Přečtěte si více

Také, co jsou iniciály osoby?

Iniciály jsou první písmena jména a příjmení. V literatuře se pak můžete setkat s umělecky provedeným prvním písmenem, iniciálou. Nacionále jsou pak tím pravým slovem, tím, co se po vás často žádá, tedy osobní údaje… a těch ze dvou písmen skutečně nikdo moc nevyčte. Co jsou citliva data? Citlivé osobní údaje jsou speciální kategorií podle GDPR, která zahrnuje údaje o rasovém či etnickém původu, politických názorech, náboženském nebo filozofickém vyznání, členství v odborech, o zdravotním stavu, sexuální orientaci a trestních deliktech či pravomocném odsouzení osob.

Co se považuje za zpracování osobních údajů?

Zpracování osobních údajů je jakýkoli úkon nebo soubor úkonů, které správce nebo zpracovatel systematicky provádějí s osobními údaji, a to automatizovaně nebo jinými prostředky. Pokud jde o to, co znamená zkratka Úooú? Obecné nařízení: Role ÚOOÚ: Úřad pro ochranu osobních údajů

Pokud jde o to, co to je informace?

Informace (z lat. in-formatio, utváření, ztvárnění) je velmi široký, mnohoznačný pojem, který se užívá v různých významech. V nejobecnějším smyslu je informace chápána jako údaj o prostředí, jeho stavu a procesech v něm probíhajících. Co je to anonymizace? Anonymizace je nevratný proces bez možnosti zpětné identifikace osoby. To znamená, že se data nedají v budoucnu dohledat. Naopak druhý pojem pseudonymizace je procesem vratným. Vaše osobní údaje jsou v tomto případě pouze nahrazeny, rozděleny.

Lidé se také ptají, jak napsat iniciály?

Iniciálové zkratky jsou zkratky tvořené z počátečních písmen víceslovných názvů. Píšeme je velkými písmeny (iniciálami) a bez teček podobně jako značky, protože nabývají značkového charakteru (viz Značky, čísla a číslice). Tak kdo nebo co je subjekt údajů? Subjektem údajů je fyzická osoba, jíž se osobní údaje týkají. Subjekt údajů není právnická osoba. Údaje vztahující se k právnické osobě tak nejsou osobními údaji. Osobní údaje mohou být pouze ve vztahu k žijící fyzické osobě, jelikož Obecné nařízení vylučuje svoji působnost na údaje o zesnulých osobách.

Můžete se také zeptat, jaké jsou citlivé osobní údaje?

Zvláštní kategorie osobních údajů jsou takové osobní údaje, které vypovídají o rasovém či etnickém původu, politických názorech, náboženském vyznání či filozofickém přesvědčení, členství v odborech, zdravotním stavu či o sexuálním životě nebo sexuální orientaci fyzické osoby.

By Hermione

Co patří do osobních údajů? :: Kdy může policista chtít občanský průkaz?
Užitečné odkazy