Domovská stránka > C > Co Je Třeba Pro Nový Občanský Průkaz?

Co je třeba pro nový občanský průkaz?

K vydání prvního občanského průkazu se předkládá rodný list, popř. doklad o státním občanství, vzniknou-li důvodné pochybnosti o tomto údaji. Pokud vyřizujete novou občanku před koncem platnosti té stávající, předkládá se dosavadní občanský průkaz, doklad o změně nebo doklad potvrzující nový údaj (např.

Přečtěte si více

Co lze použít jako druhý doklad totožnosti?

Home Credit požaduje pro ověření identity občanů České republiky platný občanský průkaz, případně druhý doklad totožnosti. Tím může být řidičský průkaz, cestovní pas, rodný list, průkaz pojištěnce nebo zbrojní průkaz. Také, kdo po vás může chtít občanský průkaz? Že člověka nemůže k předložení občanky či jiných dokladů donutit nikdo jiný, je další rozšířený mýtus. Stejné oprávnění mají další subjekty jako příslušníci lesní stráže, rybářské stráže nebo myslivci. O doklad totožnosti mohou požádat také celníci nebo justiční stráž.

A další otázka, jak získat občanský průkaz?

Občan může požádat o vydání občanského průkazu u kteréhokoliv obecního úřadu obce s rozšířenou působností, v hlavním městě Praze u kteréhokoliv úřadu městské části Prahy 1 až 22 (bez ohledu na místo trvalého pobytu). Může se také zeptat, co je potřeba k vydání cestovního pasu? Pro vydání cestovního pasu musíte předložit doklad totožnosti žadatele. U dospělých se tedy nejčastěji jedná o občanský průkaz (u občanů, kteří ho nemají, jej lze nahradit například rodným nebo oddacím listem). Pokud žádáte o vydání cestovního pasu pro dítě, budete potřebovat: Jeho rodný list, případně předešlý pas.

Kdy požádat o nový občanský průkaz?

Máte povinnost požádat o vydání občanského průkazu

  1. ve lhůtě do 15 dnů po uplynutí platnosti dosavadního občanského průkazu, po ohlášení ztráty, odcizení, zničení nebo nebezpečí zneužití občanského průkazu,
  2. ve lhůtě do 30 dnů po dosažení 15 let,
  3. ve lhůtě do 60 dnů
Můžete se také zeptat, co je id doklad? Identifikačním dokladem označujeme například občanský průkaz, řidičský průkaz, cestovní pas, apod. Vyžadujeme předložení kopie identifikačního dokladu zejména v okamžiku přechodu na vyšší identifikační úroveň GoPay účtu. Pokud to identifikační doklad umožňuje, je požadována přední i zadní strana dokladu.

Co je platny doklad totožnosti?

Prokazování totožnosti občanským průkazem, cestovním pasem a řidičským průkazem v době nouzového stavu. Co je úřední doklad? Úřední doklad

Může jít o jeden z těchto dokladů: pas, řidičský průkaz, občanský průkaz.

Kdo po mě může chtít rodné číslo?

Řada lidí se přesto obává, že pokud někomu sdělí svoje rodné číslo, dostane se do problémů. Třeba tak, že si někdo jejich jménem vezme půjčku. Jenže k tomu rodné číslo opravdu nestačí. Banky i nebankovní společnosti při sjednání úvěru požadují i další údaje, nejčastěji číslo občanského průkazu.

By Hjerpe Cormany

Kdy může policista chtít občanský průkaz? :: Jaký je nejstarší operační systém?
Užitečné odkazy