Domovská stránka > C > Co Jsou To Barevné Kovy?

Co jsou to barevné kovy?

Mezi náš sortiment hutních matriálů patří rovněž barevné kovy, jako je měď, hliník, bronz, mosaz či dural (slitina hliníku a mědi s příměsí manganu apod.). Většinou se jedná o dražší kovy nežli ocel. Jsou vyhledávány zejména díky své vysoké tuhosti a odolnosti vůči korozi.

Přečtěte si více

Co jsou fyzikální vlastnosti?

Fyzikální vlastnosti látek. Zahrnují kvalitativně popis tvaru, případně jeho dodržení (např. krychle, hranol s rovinnými stěnami, válcový vývrt, apod.) a související geometrické veličiny (např. Můžete se také zeptat, jak rozdelujeme technicke materialy? 1.1.

Technické materiály se rozdělují do čtyř základních skupin: kovy – železné, neželezné nekovy – keramika, sklo, pryž, dřevo … plastické hmoty.

Když to vezmeme v úvahu, co se vyrabi z oceli?

Ocel se využívá zejména pro nosné konstrukce staveb. Relativně velká pevnost při nízké hmotnosti předurčuje použití oceli pro velmi namáhané a velkorozponové konstrukce, ať již průmyslových hal či architektonicky náročných staveb. Využívá se též při stavbě mostů, lávek či různých typů schodišť. Jak poznat drahe kovy? Ryzost lze vyjádřit také v tisícinách, kdy označení 999/1000 znamená ryzí kov, respektive 99,99 % čistého kovu. Poloviční obsah drahého kovu ve slitině má hodnotu 500/1000 apod. Pro zajímavost ještě uveďme, že v našem prostředí nejnižší používané označení ryzosti u zlata je 585/1000 a u stříbra 800/1000.

Může se také zeptat, jak zjistit zda se jedná o mosaz nebo měď?

Pokud si nejste zcela jisti, o jaký kov se jedná, můžete provést následující test. Na skrytém místě předmětu udělejte drobný vryp. Pokud je zbarvený červeně, jedná se o měď. Pokud je zbarvený zlatě, jedná se mosaz. Jak se pozná bronz? Bronzy jsou zpravidla hustší než mosazi a separační linie činí 8700 kg / m3. 8400 - 8700 kg / m3 - téměř jistě mosaz. 8750 - 8900 - téměř jistě bronz.

Co je CrV ocel?

CrV ocel je typ oceli, která se vyznačuje vysokou pevností. Jedná se o nástrojovou ocel určenou k práci za studena. Jak lze z názvu vyčíst, jedná se o slitinu chromu a vanadu, ale i dalších prvků. Může se také zeptat, jakou ocel na hřídel? Ocel Mn-Si-Cr k zušlechťování. Ocel je dobře tvárná za tepla, dobře opracovatelná. Užívá se na strojní součásti, jako čepy, hřídele, spojky, šrouby, matice a na svařované a nýtované konstrukce.

Lidé se také ptají, co je Žárupevnost?

Definujeme-li žárupevnost jako odolnost proti tečení za vysokých teplot, jedná se o schopnost dané oceli, resp. slitiny odolávat plastické deformaci za konstantního napětí a konstantní teploty.

By Keslie Bevly

Co to jsou ASCII kódy? :: Co je z kovů?
Užitečné odkazy