Domovská stránka > C > Co Vytiskne 3D Tiskárna?

Co vytiskne 3D tiskárna?

Katalog hotových modelů Thingiverse

Největším katalogem hotových modelů pro 3D tisk je dnes Thingiverse, na kterém najdete desítky držáků na mobilní telefon, různých krabiček, úchytů, stojánků a dalších vychytávek.

Přečtěte si více

Jak tisknou 3D?

Samotný FFF 3D tisk probíhá následovně: do tiskárny vstupuje tiskový materiál v podobě struny. Ten je následně roztaven v tiskové hlavě (extruderu) dostatečně na to, aby mohl být protlačen skrze trysku a po vrstvách transformován na tištěný výrobek. Právě na přesném tvoření tenkých vrstev je 3D tisk založen. Může se také zeptat, kdy vznikla 3d tiskarna? Počátky technologie 3D tisku spadají do druhé poloviny 20. století, kdy si Chuck Hull nechal v roce 1986 patentovat technologii stereolitografie. Tato technika spočívá v trojrozměrném laserovém tisku s využitím UV laseru a tekutého fotopolymeru.

Jak dlouho trvá 3D tisk?

Tisk každého 3D modelu trvá trochu jinou dobu a odvíjí se od velikosti objektu. 3D tisk zatím není na takové úrovni, aby byly větší 3D předměty hotovy během chvíle. Pro představu – 3D vizitka s nápisy a logem trvá až 2 hodiny, figurka vysoká 10 cm asi 4 hodiny a menší krabička až 8 hodin. Jak začít s 3D tiskem? Jak začít s 3D tiskem?

  1. Sestavení tiskárny. Prvním krokem po zakoupení tiskárny bývá zpravidla její sestavení.
  2. Vytvoření 3D modelu. Po uvedení tiskárny do provozu se můžete pustit do přípravy svého prvního tisku.
  3. Slicování Vytvořením 3D modelu však práce nekončí.
  4. Tisk.
  5. Finální úpravy.

A další otázka, co umí 3d tiskárny?

Dnešní moderní 3D tiskárny dokáží vyrobit téměř cokoliv. Až byste se divili, k čemu všemu je můžete využít. Na 3D tiskárnách se běžně vyrábějí náhradní díly, lidské postavičky a obličeje, zmenšeniny různých staveb, automobily nebo spousta dalších předmětů. Na co využít 3D tiskárnu? 3D tisk je oblíbeným nástrojem především v automobilovém a leteckém průmyslu, kde zkracuje dobu mezi návrhem a výrobou prototypu. Vedle toho produkují 3D tiskárny montážní pomůcky (např. upínací díly), lisovací formy nebo náhradní kovové součástky do výrobních zařízení.

Co to je tiskárna?

Počítačová tiskárna je periferní výstupní zařízení, které slouží k přenosu dat uložených v elektronické podobě na papír nebo jiné médium (fotopapír, kompaktní disk apod.). Tiskárnu připojujeme k počítači, ale může fungovat i samostatně (přímý tisk přes USB nebo Bluetooth, síťová tiskárna apod.) Jaký materiál pro 3D tisk? Až díky novým možnostem výroby se začaly používat v posledních letech nejrozšířenější materiály PLA (Polylactic acid – kyselina polymléčná) a PETG (Polyethylen tereftalát). 90 % všech výtisků na prototypy a přípravky do výroby vznikají právě z těchto dvou materiálů.

Jak nastavit 3D tisk?

Nastavení 3D tiskárny

  1. ABS. Teplota trysky: 255 °C. Teplota podložky: 100 °C.
  2. PLA. Teplota trysky: 215 °C. Teplota podložky: 50-60 °C.
  3. PET. Teplota trysky: 240 °C. Teplota podložky: 90 °C.
  4. HIPS. Teplota trysky: 220 °C. Teplota podložky: 100 °C.
  5. PP. Teplota trysky: 254 °C.
  6. NYLON. Teplota trysky: 240 °C.
  7. FLEX. Teplota trysky: 230 °C.

By Tare Horiuchi

Co je výsledkem 3D tiskárny? :: Kolik vrstev má referenční model ISO OSI?
Užitečné odkazy