Domovská stránka > J > Jak Se Ptame Na Vzory?

Jak se ptame na vzory?

K jakému rodu které podstatné jméno patří, poznáme opravdu snadno. Stačí abychom si na dané slovo v 1. pádu „ukázali“ ukazovacím zájmenem (ten, ta, to). Více o určování rodu si můžete přečíst v článku Rod podstatných jmen.

Přečtěte si více

A další otázka, jaký vzor je les?

Obecné poučení Část mužských neživotných podstatných jmen, která se skloňují podle tvrdého vzoru „hrad“ (podvzoru „les“), má ve 2. p. j. Jak se skloňuje soudce?

Substantivumsingulárplurál
nominativsoudcesoudci / soudcové
genitivsoudcesoudců
dativsoudci / soudcovisoudcům
akuzativsoudcesoudce
3 další řádky

Také, jak poznat vzor soudce?

Pamatujte si, že 1. a 5. pád jednotného čísla má správný tvar soudce, ne soudče. Podle tohoto vzoru skloňujeme napříkald slova: zákonodárce, správce, rádce, zrádce. Když to vezmeme v úvahu, jak se určují přivlastňovací přídavná jména? Přídavná jména s koncovkami -ovo, -ova, -ův jsou přivlastňovací a skloňujeme je podle vzoru otcův, matčin. Ptáme se: Čí děti? - sousedov-i/-y. Jedná se tedy o přídavné jméno přivlastňovací.

Co je to stupňování přídavných jmen?

stupeň tvoříme nejčastěji tak, že přidáme k základnímu tvaru přídavného jména příponu -ejší nebo -ější. U přídavných jmen, kterým kořen slova končí na -t nebo -d, odtrhneme příponu -ký a nahradíme za příponu -ší. U přídavných jmen, kterým kořen slova končí na -ch, nahradíme -ch za příponu -šší. Co vyjadřuji přídavná jména? Přídavná jména vyjadřují vlastnosti osob, zvířat, věcí a jevů označených podstatným jménem. Shodují se s nimi v pádě, čísle a rodě.

Který orgán napadají motolice?

Motolice

Motolice
Vývojový cyklus motolice jaterní
Vědecká klasifikace
Říšeživočichové (Animalia)
Kmenploštěnci (Platyhelminthes)
2 další řádky Kdo Cizopasí v játrech ovcí? V dospělosti dosahuje délky 20-30 mm. Cizopasí v játrech krav, ovcí a koz, zřídka u člověka. Mezihostitelem je bahnatka malá.

Co zpusobuje motolice?

Nákaza motolicí jaterní je chronické parazitární onemocnění postihující játra a žlučovody. Infikovat se můžete konzumací syrového rybího masa, pozřením kontaminované vody nebo potravin touto vodou omytých. Dále lze parazita získat požitím nedostatečně tepelně upravených jater z nakaženého skotu.

By Mehalek

Kolik vrstev má referenční model ISO OSI? :: Co znamená host?
Užitečné odkazy