Domovská stránka > C > Co Znamená Host?

Co znamená host?

host (osoba) – osoba, jež je na daném místě na návštěvě host (počítač) – počítačový hostitel. hosts (soubor) – soubor /etc/hosts v Linuxových operačních systémech. HoSt (spolek) – spolek zaměřený na pomoc rodičům nebo osobám pečujícím o dítě

Přečtěte si více

Jaký je vzor dárce?

Náležité podoby 5. p. jsou tedy jedině: dárce (chlebodárce, ústavodárce, zákonodárce), vládce (hrůzovládce, krutovládce, spoluvládce), správce, strážce, strůjce, svůdce, škůdce, tvůrce, zrádce (vlastizrádce). A další otázka, kdo je mezihostitelem? Mezihostitel je organismus, ve kterém dochází k nepohlavnímu rozmnožování parazita nebo ve kterém se vyvíjejí jednotlivá larvální stadia. Mezihostitelem jsou většinou bezobratlí živočichové, ale mohou jimi být i obratlovci včetně člověka.

Co je to vzor v českém jazyce?

Vzory rodu ženského jsou žena, růže, píseň, kost. Končí-li jméno na souhlásku, řídíme se vzory: píseň, kost, pokud na samohlásku – vzory: žena, růže. Žena je vzor tvrdý, naopak ostatní (růže, píseň a kost) řadíme mezi vzory měkké (viz též téma Koncovky podstatných jmen: ženský rod). Jak se skloňuje vzor pán?

PÁNčíslo jednotnéčíslo množné
1. pádpánhroši/ hrochové
2.pádpánahrochů
3. pádpánovi/ pánuhrochům
4. pádpánahrochy
4 další řádky

Pokud jde o to, jak se skloňují přídavná jména?

Přídavná jména jsou řazena mezi tzv. ohebné slovní druhy, to znamená, že mění svůj tvar dle potřeby (mají jiný tvar v závislosti na jmenném rodě, čísle i pádu), a to změnou koncovky. U přídavných jmen tomuto jevu říkáme skloňování (stejné je to u podstatných jmen, zájmen a číslovek), u sloves časování. Kdo je mezihostitelem motolice jaterní? Jako mezihostitelé F. hepatica figurují vodní plži z čeledi plovatkovitých (Lymnaeidae). Původním a zároveň hlavním mezihostitelem v Evropě je Galba truncatula (bahnatka malá). S rozšířením na další kontinenty se motolice adaptovala i na další plovatkovité plže.

Tak Čím škodí tasemnice bezbranná?

U člověka. Infekce tasemnicí bezbrannou probíhá nejčastěji bez příznaků nebo se může projevit bolestmi břicha, nevolností, slabostí, hubnutím, průjmem, zácpou či svěděním anu. Můžete se také zeptat, Čím se živí tasemnice? Taenia saginata (tasemnice bezbranná)

Dospělý jedinec parazituje v tenkém střevě člověka, kde se živí tráveninou. Dosahuje délky 3–10 metrů. Mezihostitelem tasemnice bezbranné je skot. Člověk se většinou nakazí pozřením tepelně neupraveného masa obsahujícího boubele parazita.

Jaký vzor je děda?

Nominativ: Kdo? Co?děda
Akuzativ: Koho? Co?dědu
Vokativ: oslovenídědo
Lokál: O kom? O čem?dědovi
Instrumentál: S kým? S čím?dědou
2 další řádky

By Waldemar Barges

Jak se ptame na vzory? :: Kde se nachází tranzistor?
Užitečné odkazy