Domovská stránka > J > Jaký Je Účel Počítačových Sítí?

Jaký je účel počítačových sítí?

Počítačová síť je telekomunikační spojení umožňující vzájemnou komunikaci a výměnu dat propojených počítačů. Jde o souhrnné označení pro: hardware – tj. síťové prvky, kabely, switche, routery, apod.)

Přečtěte si více

Co je to WAN?

Wide Area Network (WAN) (česky rozlehlá síť) je v informatice počítačová síť, která pokrývá rozlehlé geografické území (například síť, která překračuje hranice města, regionu nebo státu). Největším a nejznámějším příkladem sítě WAN je síť Internet. Jaké služby nabízí počítačová síť? Rozlehlá počítačová síť poskytuje tyto služby: • práce na vzdálených počítačích (remote login), přenos dat (ftp), elektronická pošta (e-mail), • přístup do rozsáhlých informačních databází, konference, diskusní kluby, • WWW (World Wide Web).

Co tvoří počítačovou síť?

Počítačovou síť můžeme definovat jako skupinu zařízení (zpravidla počítačů, tiskáren, faxů, scannerů apod.) vzájemně propojených tak, aby mohli mezi sebou komunikovat a využívat vzájemně svých prostředků podle předem stanovených pravidel a při vysoké spolehlivosti komunikace. Jaké jsou výhody počítačových sítí? Spojení v rámci území je většinou realizováno pomocí speciálních rychlých kanálů. Možnost sdílení dat je jednou z nejvýznamnějších výhod, kterou běžně sítě poskytují. Sdílení dat - větší počet uživatelů může pracovat s určitými daty současně. Tato možnost je samozřejmým požadavkem mnoha aplikací.

Proč počítače do sítí propojujeme?

Po formální stránce je počítačová síť skupina počítačů popř. periferií, které jsou mezi sebou propojeny tak, aby zajistily vzájemnou komunikaci libovolného uživatele s programem na libovolném počítači, dvou programů mezi sebou nebo dvou libovolných uživatelů mezi sebou, a to při vysoké spolehlivosti komunikace. Jaký je rozdíl mezi LAN a WAN? LANWAN

LANWAN
kvůli čemu se zřizujíspíše pro potřeby sdíleníspíše pro potřeby komunikace

Co je WAN na modemu?

Do portu s názvem WAN připojte kabel od poskytovatele internetu. Do jakéhokoliv portu s označením LAN zapojte stolní počítač nebo notebook, na kterém budete nastavení provádět. Konfiguraci je lepší provádět přes kabel. Co je WAN IP? 1. Router WAN IP adresa - Toto je IP adresa od vašeho poskytovatele Internetu pro přístup k Internetu. Tato adresa WAN IP bude použita také pro přístup k PC z venku.

Jak se nazývá řidiči počítač v síti?

Každá síť obsahuje alespoň jeden řídící počítač, který se nazývá server. Určitou výjimkou jsou sítě typu peer-to-peer, ve kterých jsou všechny počítače rovnocenné a fungují zároveň jako klient i jako server.

By Hemphill

Jaké jsou internetové vyhledávače? :: Co je to nepravé jádro?
Užitečné odkazy