Domovská stránka > J > Jaké Jsou Internetové Vyhledávače?

Jaké jsou internetové vyhledávače?

Níže uvádíme seznam internetových vyhledávačů, kterým se na těchto stránkách budeme především věnovat: Google.cz, Seznam.cz, Bing, Yahoo, Ask, Atlas.cz, AltaVista, Jyxo vyhledávač a také Centrum.cz. Například mezi nejpoužívanější polské vyhledávače patří Google.pl, který v Polsku ovládl více než 93% podíl vyhledávání.

Přečtěte si více

Když to vezmeme v úvahu, co je internetový vyhledávač příklady?

Co jsou to vyhledávače. Vyhledávače jsou internetové portály sloužící jako rozcestníky odkazů na internetu. Na rozdíl od katalogů se do nich nevkládají odkazy na webové stránky ručně, ale vkládají je tam speciální softwarové aplikace, kterým se říká roboti, pavouci, search bot, crawler Co jsou vyhledávače? Vyhledávač je počítačový systém či program, který umožňuje uživateli zadat nějaký libovolný nebo specifikovaný vyhledávaný výraz a získat z velkého objemu dat informace, které jsou v souladu s tímto dotazem.

Můžete se také zeptat, jaký vyhledávač je nejlepší?

Ve výsledku to dopadlo tak, že Google sice na našich 100 testovacích dotazů odpověděl nejlepšími výsledky, ale jeho konkurenti se mu těsně přiblížili. Pozitivně nás překvapil zejména Bing, který za kvalitu vyhledávání obdržel 95,6 bodu ze 100 možných. Velmi dobře si vedl také vítěz našeho testu, vyhledávač StartPage. Jak se nazývaly první vyhledávače? Prvním, na Internetu použitým, vyhledávačem byl Archie, který v roce 1990 vytvořil Alan Emtage za účelem prohledávání FTP serverů. Rozšiřování WWW mezi uživatele a usnadnění zobrazení stránek pomocí prohlížeče Mosaic zapříčinilo vytvoření prvního robota Wanderer, který procházel web, Matthew Grayem v roce 1993.

Tak co je to webový portál?

Internetový portál je webová stránka, která slouží k vyhledávání specifického potažmo tematického obsahu či jiných webových stránek. V 90. letech 20. století, kdy vyhledávače ještě neposkytovaly dostatečně relevantní výsledky, byly první portály nejnavštěvovanějšími webovými servery, např. A další otázka, jak fungují vyhledávače? Co jsou vyhledávače

Třeba Google, Seznam, Bing nebo třeba Yahoo.com. Servery, které mají velikou databázi stránek s informacemi o tom, která stránka internetu obsahuje jaké slovo. Protože takové vyhledávače umějí hledat v celém textu stránek, říká se jim fulltextové. Takových serverů existují řádově stovky.

Co je to internetový katalog?

Internetový katalog je internetový portál představující katalogy firem a katalogy odkazů na webové stránky, které jsou setříděny do stromu kategorií a podkategorií a zpravidla umožňují i fulltextové vyhledávání. Rozšířenější jsou katalogy firem, které mohou být i různě specializovány, např. oborově či regionálně. Může se také zeptat, co je katalogový vyhledávač? Katalogové vyhledávače jsou manuálně tříděné seznamy odkazů na webové stránky, uspořádané do kategorií podle druhu odkazu. Po vytvoření nové webové stránky doporučujeme zaregistrovat ji alespoň do nejdůležitějších katalogových vyhledávačů.

Jaký katalogový vyhledávač je v ČR nejpoužívanější?

Google disponuje špičkovým algoritmem, který lépe rozumí dotazům uživatelů. Poskytuje personalizované vyhledávání na základě návštěv webů, lokální vyhledávání, rozšíření výsledků hledání a další funkce. A tomu Seznam zkrátka nemůže konkurovat.

By Latt Dicioccio

Jak fungují databáze v praxi? :: Jaký je účel počítačových sítí?
Užitečné odkazy