Domovská stránka > K > Kolik Slov Za Minutu Napíšu?

Kolik slov za minutu napíšu?

Podle různých propagátorů rychločtení přečte běžný člověk 125–250 slov za minutu. Většina lidí totiž čte text slovo po slově zvlášť, což vede ke zmíněnému tempu. Rychločtenáři potom zvládají číst za minutu třeba 600 slov. Pro výpočet doby čtení tedy může posloužit třeba 200 slov.

Přečtěte si více

Tak jak zvýšit rychlost psaní všemi deseti?

Dnes se naopak dozvíte, jak v psaní všemi deseti pokračovat i po dohrání Psaní Hravě.

  1. Získejte tři hvězdičky. Pokud máte dohrané všechny lekce Psaní Hravě, nemyslete si, že už se nemůžete dál zlepšovat!
  2. Vplujte s námi do Moře příležitostí Přesnost a plynulost je důležitější než rychlost.
  3. Pište emaily nebo vyhledávejte.
Jak napsat zav? Na https://admin.zav.cz označit jméno (nebo blokem jména), pravým tlačítkem myši zobrazit menu, levým kliknout na "Zpráva" a vzkaz vepsat do dialogového okna. Po spuštění ZAV z kteréhokoliv počítače se žákovi zobrazí zvětšený "iZAV" se vzkazem.

Můžete se také zeptat, jak se naučit psát všemi deseti zdarma?

Správné programy vás naučí psaní všemi deseti

  1. Typingstudy.com – freeware.
  2. Český-jazyk.okhelp.cz – freeware.
  3. Miniobr.cz – freeware.
  4. Psaníhravě.cz – demo.
  5. Psaní na stroji nebo počítači všemi deseti 1 – freeware.
  6. Výuka psaní všemi deseti 1.3 – freeware.
  7. Deseti prsty testy 2 – freeware (pro nekomerční účely)
Co jsou to pátky? Patka je architektonický prvek, který tvoří spodní část sloupu, případně pilíře, pilastru, přípory ap. Další části sloupu jsou dřík (střední, nejdelší část) a hlavice. Dále patka či pata může označovat místo, kde oblouk nebo klenba dosedá na svislé zdivo.

Co je to řez písma?

Řez písma je kresebná varianta základního typu písma. Těchto kresebných variant se používá pro vyznačování slova nebo i delšího textu. Je to např. tučné písmo nebo kurziva. Co je to Kapitálka? Kapitálky jsou vyznačovací řez písma latinky, u kterého mají písmena tvar verzálek (velkých písmen), avšak velikost běžných malých písmen, minuskulí.

Jaké je bezpatkové písmo?

Bezpatkové písmo - písmo bez tzv. patek. Na webu se často používá například písmo Arial, Verdana či MS Sans Serif. Čte se obtížněji než písmo patkové (což je například písmo Times New Roman nebo Courier). Kdy se používá kurzíva? Kurzíva je řez písma s mírným sklonem. U kurzívy jsou znaky mírně nakloněny doprava. Používá se pro zvýraznění textu, zpravidla pro označení odborných termínů a cizích slov. V angličtině má však kurzíva poněkud odlišné využití než jsme zvyklí v češtině - kurziva v anglickém textu.

Když to vezmeme v úvahu, jaké písmo používat?

Nejznámějším typem patkového písma je oblíbené Times New Roman. Bezpatkové písmo (sans serif) je naopak bez rozšiřujících detailů a působí jednodušší, více techničtější. Mezi nejvíce používané bezpatkové typy písma patří Arial a Calibri. Pro tisk pracovních dokumentů, jsou právě tyto dva typy nejvhodnější.

By Wedurn

Jak zjistím své identifikační číslo? :: Jak psát příspěvky na sociální sítě?
Užitečné odkazy