Domovská stránka > K > Které Médium Nelze Přepisovat?

Které médium nelze přepisovat?

CD-ROM - optické disky s kapacitou 650 MB, které nelze přepisovat. Princip ani formát záznamu se neliší od zvukových CD. Rychlost CD mechanik se udává v násobcích rychlosti 150KB/s.

Přečtěte si více

Může se také zeptat, co je to dvd?

Řada z vás již určitě o DVD slyšela (zkratka digital video disc - disk digitálního videa nebo digital versatile disc - disk všestranného použití). Jde o disk napohled podobný CD, ale při bližším prozkoumání zjistíte, že jde o mnohem větší kapacitu. Ta je totiž výrazně větší a to 4,7 až 17 GB. Na jakém principu pracuje DVD-RAM? Fyzická datová struktura DVD-RAM je podobná jako u disket a pevných disků, jelikož ukládá data v soustředných kruzích. K diskům DVD-RAM může být přistupováno jako k běžnému pevnému disku a většinou není potřeba k přístupu speciálního softwaru.

Může se také zeptat, co je to optický disk?

Optický disk je paměťové médium diskového tvaru, které k záznamu nebo adresaci používá světelný paprsek laseru. Kde objednat CD? Hudební CD | Alza.cz.

Jakou kapacitu má jednovrstvé jednostranné DVD?

V zásadě dělíme média DVD na jednostranná a oboustranná. Následující obrázek ukazuje řezy jednostrannými disky, DVD-5 (kapacita 4,7 GB) a DVD-9 (kapacita 8,54GB). DVD-5 je jednovrstvý disk (single layer), do této kategorie patří DVD-RAM, DVD±R a DVD±RW. Do kategorie disků DVD-9 dvouvrstvý (dual layer) patří DVD±R DL. Jak se vypaluje na CD? Vypálení zvukového CD (nebo datového CD/DVD)

  1. Spusťte program Windows Media Player.
  2. V knihovně přehrávače vyberte kartu vypálit , vyberte tlačítko možnosti vypalování
  3. Vložte do CD nebo DVD vypalovačky prázdný disk.

Na jakém principu pracují CD a DVD mechaniky?

Současné disky

Také základní princip uchovávání dat na těchto discích je stejný – mikroskopické drážky v záznamové vrstvě. Rozdíl je v tom, že s rostoucí datovou hustotou jsou i drážky menší a blíže u sebe. CD také měla datovou a reflexní vrstvu na horní straně disku.
Co dělá CD ROM? CD-ROM (hovorově Cédéčko) (anglická zkratka pro Compact Disc Read-Only Memory) je nepřepisovatelné optické záznamové médium fyzicky totožné jako audio CD, formát uložení informací je však přizpůsoben uchování a čtení počítačových dat. Na tomto disku jsou data „vylisována“ od výroby a nejde je tak měnit.

Jak smazat data z CD?

Celé CD můžete samozřejmě také smazat kliknutím pravým tlačítkem myši na příslušnou mechaniku, která představuje vypalovačku, volbou Erase CD-RW.

By Pallas Sakall

Co znamená křestní jméno? :: Jaký je rozdíl mezi DVD R a DVD R?
Užitečné odkazy