Domovská stránka > K > Které 3 Typy Leasingu Znáte?

Které 3 typy leasingu znáte?

Jaké jsou typy leasingu?

  • Finanční leasing. V rámci finančního leasingu přebíráte jako klient odpovědnost za leasovanou věc.
  • Operativní leasing. Smlouva o operativním leasingu vám jako nájemci umožňuje především krátkodobé užívání potřebné věci.
  • Leasingový podnájem.

Přečtěte si více

Podle toho, co to znamená leasing?

Leasing je finanční produkt, kterým lze financovat pořízení movité věci. Je využíván jak k financování investičních záměrů, tak potřeb domácností. Váže se především na financovaný předmět. Umožňuje užívat potřebnou věc ve vlastnictví jiného subjektu (leasingové společnosti) na nezbytně nutnou dobu. Podle toho, co je leasingová společnost? Leasingová společnost je nebankovní instituce, která poskytuje leasingové úvěry. Tedy nabízí finanční nebo operační leasing, což je finanční instrument, který vám umožní užívat například nový automobil při platbě pravidelných splátek.

Může se také zeptat, kdo může poskytovat leasing?

Podle našeho platného práva může v ČR vystupovat jako poskytovatel leasingu subjekt (obchodní společnost, fyzická osoba) s živnostenským oprávněním ke koupi za účelem dalšího prodeje. Poskytovatelé leasingu nepodléhají bankovnímu dohledu. Jak se dělí leasing? Leasing v Česku

Existuje několik druhů leasingu, v základu rozlišujeme finanční a operativní leasing. Kromě leasingu nabízejí v poslední době leasingové společnosti i další produkty jako spotřebitelský (zákaznický) úvěr, splátkový prodej apod.

Co je to zpětný leasing?

Princip zpětného leasingu je jednoduchý. Váš automobil od Vás odkoupíme a zpětně Vám ho prodáme na splátky na základě úvěrové nebo leasingové smlouvy. Další možností je úvěr bez odkoupení Vašeho vozidla, smlouva je pouze doplněna o dodatek o zpětném financování. Co obsahuje leasing? Je to pronájem různých zařízení (aut, strojů, budov a dalších) poskytovaný finančními institucemi. Na začátku leasingu platí nájemce první mimořádnou splátku (akontaci) a pak dále v pravidelných intervalech (většinou měsíčně či čtvrtletně) nájemné.

Také, jak se účtuje leasing?

Leasovaný majetek je nutno po celou dobu trvání finančního leasingu evidovat pouze na podrozvahových účtech. Povinností uživatele je účtovat úplatu za finanční leasing ve formě časového rozlišení. Znamená to, že do nákladů běžného účetního období lze uplatnit pouze tu poměrnou část úplaty, která na dané období připadá. Můžete se také zeptat, jak se počítá leasing? leasinguleasingu

Pořizovací cena:
Výška akontace:100 000,00
Doba leasingu:měsíců
Zůstatková cena:%

Co muze být predmetem leasingu?

Co může být předmětem leasingové smlouvy? Nejčastěji bývá leasing využíván k pořízení nových i ojetých automobilů, avšak jeho možnosti jsou zpravidla širší. Do nabídky leasingových společností patří též ostatní dopravní prostředky (např. motocykly), stroje a zařízení či nemovitosti.

By Jaella

Jaký je rozdíl mezi finančním a operativním leasingem? :: Která vrstva kůže je nejsilnější?
Užitečné odkazy