Domovská stránka > J > Jakou Koupit Televizi 2021?

Jakou koupit televizi 2021?

Jakou koupit televizi a na co se při výběru zaměřit?

  • Samsung MICRO LED. Řada nejpokročilejších televizí, jaké značka Samsung nabízí.
  • Samsung NEO QLED. NEO QLED je nová modelová řada Samsung uvedená v roce 2021.
  • Samsung QLED.
  • Samsung The Terrace.
  • Samsung The Frame & The Serif.
  • Samsung UHD / Crystal UHD.

Přečtěte si více

Co je lepší OLED nebo QLED?

Teoreticky má OLED dokonalý kontrast, jelikož svítí jenom pixely, které to zrovna potřebují. Ale taky má stále o něco horší životnost a postupně mu degradují barvy. Naopak QLED by měl mít i při vyšším jasu lepší barvy, ale dokonalému podání černé se jen přibližuje v závislosti na provedení podsvícení. Jakou OLED TV koupit? Hledáte-li televizi s celkově nejlepším obrazem, pak si pořiďte LG OLED48A1, neboť se jedná o aktuálně nejlevnější OLED televizi na trhu. Tato krásná televize má slušnou úhlopříčku 48 palců, tedy 121 centimetrů, a pyšní se samozřejmě 4K Ultra HD rozlišením 3840 x 2160 pixelů.

Tak jak vybrat kvalitní televizi?

Na co všechno se při výběru televize zaměřit

  1. Úhlopříčka (celková velikost televize)
  2. Rozlišení (určuje ostrost obrazu)
  3. Funkce Upscaling (přepočítání obrazu z nižšího rozlišení na vyšší kvalitu)
  4. Obnovovací frekvence (má vliv na plynulost scén)
  5. Typ podsvícení (ovlivňuje jas, kontrast i třeba podání barev)
Když to vezmeme v úvahu, jak vybrat televizi 2022? Nejlépe, aby televizor obsahoval všechny. Kontrast, jas a pozorovací úhel – u všech platí čím vyšší tím lepší. Kontrast rozlišujeme statický (hodnoty okolo 1500:1) a dynamický (hodnoty i v řádu milionů). Jas je podmíněný svítivostí televizoru a měl by být min.

Může se také zeptat, jak vybrat správnou uhlopříčku televize?

Při rozhodování, jak velkou televizi vybrat, ne vždy platí „čím větší, tím lepší“. Pokud vybíráte televizi do menšího bytu nebo třeba do ložnice, zvolte úhlopříčku menší. Obecně ale platí, že televize s úhlopříčkou alespoň 55“ poskytne velmi komfortní zážitek. To pravé domácí kino si užijete s 65“ televizí. Jak dlouho vydrží OLED? Za těchto podmínek se životnost OLED panelu pohybuje na hranici 30 000 hodin, tedy 10 let při užívání 8 hodin denně.

Proč QLED TV?

Quantum Dot – všechny barvy barevného spektra

Přesné určení barev u QLED televizorů má na starosti technologie Quantum Dot. Ta zajistí zobrazení 100% objemu barev, tzn. všechny barvy viditelného spektra při všech úrovních jasu obrazovky. Při zvýšení jasu tak nedochází ke ztrátám barev ani k jejich přepálení.
Kdo vyrábí OLED? Od ledna 2011 společnost Lumiotec je první na světě vyvíjející a prodávající sériově vyráběné OLED světelné panely s velkým jasem a dlouhou životností. Lumiotec je společným podnikem společností Mitsubishi Heavy Industries, ROHM, Toppan Printing a Mitsui & Co.

Také, jaký je rozdíl mezi 50hz a 100hz?

U 50 Hz je čas zachování každého snímku 1/50 vteřiny. Pokud ale máme 100 Hz obrazovku, čas snímku na obrazovce je zkrácen na 1/100 vteřiny. U 200 Hz je rychlost zobrazení snímků ještě vyšší. 1/200 vteřiny.

By Braeunig Fellenz

Jakou 100hz televizi? :: Co to je nativní rozlišení?
Užitečné odkazy