Domovská stránka > J > Jakou Zrcadlovku 2021?

Jakou zrcadlovku 2021?

Recenze Nikon D500 – nejlepší zrcadlovka 2021

Zrcadlovka Nikon D500 cílí na náročné fotografy, kteří chtějí vysokou kvalitu obrazu a bleskové ostření. Přes menší snímač formátu APS-C fotografie netrpí na výraznější šum ani při horším světle a vyšších hodnotách citlivosti.

Přečtěte si více

Jaká je nejlepší značka fotoaparátu?

Varianta výběruHodnoceníNejlepší fotoaparáty
0. Nejlepší produkt Zrcadlovky nad 15000 Kč96,3 %Nikon D780 Přečíst recenzi
1. Top cena-výkon Zrcadlovky nad 15000 Kč92,7 %Canon EOS 6D Mark II Přečíst recenzi
2. Pro nenáročné Zrcadlovky nad 15000 Kč87,9 %Pentax K-70 Přečíst recenzi
Co je to objektiv? Objektiv je nezbytnou součástí digitálních zrcadlovek a bezzrcadlovek (popř. i kompaktů v výměnným objektivem). Objektivy se skládají ze soustavy čoček, která při fotografování soustředí světlo na snímač. Díky složité soustavě čoček je možné nastavením ohniskové vzdálenosti přibližovat nebo oddalovat snímaný objekt.

Co je to Bezzrcadlovka?

Bezzrcadlovka (též systémový kompaktní fotoaparát, systémový kompakt, anglicky Mirrorless interchangeable-lens camera, MILC) je typ digitálního fotoaparátu, který v sobě kombinuje vlastnosti digitálních zrcadlovek a kompaktů. Jak fotit s Canon EOS 250D? Používejte možnosti připojení fotoaparátu

Při pořizování snímků během každodenního cestování je skvělé, že můžete sdílet své fotografie s přáteli a rodinou. Fotoaparát Canon EOS 250D lze snadno propojit se smartphonem nebo tabletem pomocí technologie Bluetooth nebo Wi-Fi a aplikace Canon Camera Connect.

Co fotit na makro?

Pokud budete chtít fotografovat převážně květiny, nebo jiné motivy, které nevyplašíte, můžete sáhnout i po objektivech s kratší ohniskovou vzdáleností. Na fotografie hmyzu, motýlů apod. je vhodné použít makro objektiv s delším ohniskem abyste se nemuseli k fotografovanému objektu tolik přiblížit a nevyplašili ho. Jak správně fotit makro? Makro, stejně jako například portréty je vhodné fotografovat od ohniska 50mm a více, kde již k tomuto zkreslení nedochází. Další nevýhodou běžných kompaktů je malý snímač. Ten je navíc umístěn velmi blízko objektivu. Díky tomu dochází na snímku automaticky k velké hloubce ostrosti, tedy k celkovému proostření scény.

Co je makro focení?

Makrofotografie je fotografický postup, kterým lze získat snímek podávající více podrobností předmětu, než jich na něm rozezná lidské oko ze vzdálenosti 25 cm. Makrofotografický snímek je snímek zvětšený v měřítku 1:1 až 30:1. Jaký fotoaparát 2021? Seznam doporučených fotoaparátů:

Profi kompakty (Sony Cyber-shot RX100 III/IV/V, Panasonic Lumix LX100, Canon PowerShot G7 X Mark II / G7 X Mark III, Panasonic Lumix TZ100/TZ200, Canon PowerShot G5 X, Panasonic Lumix LX15, Sony Cyber-shot RX100 VI/VII, Sony ZV-1, Panasonic Lumix LX100 II)

Který telefon má nejlepší fotoaparát?

Samsung Galaxy S22 Ultra 5G

K těm nejlepším fotomobilům současnosti patří i vlajková řada Samsung Galaxy S22, exceluje zejména její top model Galaxy S22 Ultra 5G. Úspěch zakládá na předchozím modelu, se kterým sdílí 108Mpx fotoaparát. Po něm tu máme ultraširokoúhlý 10Mpx snímač a výbavu zakončuje dvojice teleobjektivů.

By Brockwell

Jaký je nejjednodušší hudební nástroj? :: Jaký je rozdíl mezi zrcadlovkou a Bezzrcadlovkou?
Užitečné odkazy