Domovská stránka > J > Jakou Distribucí Linuxu 2021?

Jakou distribucí Linuxu 2021?

Některé dobré příklady jsou Arch, Debian, Ubuntu, openSUSE a Fedora. zabezpečení: bezpečnost nemůže chybět, je to prioritní záležitost. Mnoho distribucí Linuxu respektuje vaše soukromí mnohem více než jiné operační systémy, protože nehlásí uživatelská data, nebo alespoň dávají možnost tak nečinit.

Přečtěte si více

Jaký Linux místo Windows 10?

Microsoft stále intenzivněji nutí uživatelům svoje Windows 10. Nelíbí se vám takový přístup? Zkuste Ubuntu. Na čem běží Linux? LinuxLinuxLinux

Linux

WebThe Linux Kernel Archives
VyvíjíLinus Torvalds
Rodina OSUnix-like
První vydání17. září 1991
Aktuální verze5.16.12 / 2. března 2022

Jaký Linux 2022?

Debian funguje na jakémkoli typu zařízení a obecně podporuje větší počet současných architektur, jako jsou následující. Bezpochyby je jedním z nejdynamičtějších a nejvšestrannějších systémů Linux Ubuntu, které je dnes ve verzi 17. Podle toho, jak nainstalovat operační systém na nový notebook? Detailní návod pro spuštění bootovacího menu naleznete v manuálu daného zařízení. Po spuštění se otevře menu, ve kterém přejděte k nabídce „Boot menu“ a potvrďte. Na další stránce vyberte flash disk (standardně jako USB HDD) a opět potvrďte. Notebook se restartuje a načte se flash disk s instalací systému.

Lidé se také ptají, jak aktivovat operační systém?

Pokud se vám zobrazuje hlášení „Systém Windows není aktivován“, klikněte na „Aktivace Windows“. Zobrazí se vám okno „Aktivace“ – najděte v něm volbu „Změnit Product Key“ a klikněte na ni. Do textového pole v okně „Zadat kód Product Key“ vložte aktivační klíč, který jste obdrželi při koupi své licence Windows 10. Jak získat operační systém? Rozhodně nejbezpečnější cestou je pořídit si systém Windows díky nákupu oficiální licence. To můžete provést několika způsoby. Koupit si Windows můžete přímo přes Microsoft obchod, licenci však můžete zakoupit také od různých partnerů, jako je například Alza.

Jak nainstalovat Linux na flash disk?

Linux na externí USB dostanete snadno – stáhnete si potřebnou distribuci Linuxu (v mém případě jsem k tomu použil Ubuntu) v podobě ISO souboru. A buď si vypálíte CD/DVD (má-li váš stroj ještě tuto vymoženost) nebo si uděláte bootovatelné USB (viz Jak vytvořit bootovatelný USB disk ve Windows (ale i Linuxu)). Můžete se také zeptat, proč ubuntu? Ubuntu je díky své vnitřní struktuře a dalším okolnostem ideální pro klonování, česky řečeno - na základě Ubuntu vznikají jiné operační systémy, které si nesou klady původního systému a přidávají něco navíc. Jako příklad uvedeme Easy Peasy, dříve Ubuntu Eee, což je systém určený pro netbooky řady Asus Eee PC.

Jak nainstalovat Ubuntu z flash disku?

Ubuntu od vydání 8.10, Intrepid Ibex, obsahuje vměstnaný specializovaný nástroj pro shodné účely - tvorbu LiveUSB. Pro přístup k němu, otevřete průvodce vytvořením startovacího USB flash disku z nabídky Dash → Tvůrce spouštěcího disku, případně příkazem usb-creator-gtk . Zvolte flash disk, na něhož se data zkopírují.

By Bodkin

Jak nastavit mapy CZ? :: Jak nainstalovat Linux na Windows?
Užitečné odkazy