Domovská stránka > C > Co To Je Nativní Rozlišení?

Co to je nativní rozlišení?

Nativní rozlišení udává počet pixelů (obrazových bodů), které projektor dokáže v horizontálním a vertikálním směru promítnout. Obecně platí, že čím vyšší nativní rozlišení projektor má, tím detailnější obraz a větší pracovní, případně herní plochu poskytne.

Přečtěte si více

Lidé se také ptají, jak vybrat projektor datart?

Zásadnější je pro vás rozhodnutí, jak daleko od „obrazu“ ho chcete mít. V parametrech projektoru najdete minimální a maximální projekční vzdálenost, od které se také logicky odvíjí velikost úhlopříčky projekce (můžete ji obvykle přizpůsobovat, ale nedostanete se běžně z minimální vzdálenosti na maximální úhlopříčku). Co je projekční poměr? Projekční poměr udává vzdálenost projektoru od plátna při dané úhlopříčce. Čím je vyšší, tím dále projektor bude od promítací plochy.

Jaké projekční plátno?

Pokud uvažujeme o pevné instalaci projektoru, je vhodné volit fixní, tedy pevně zabudované plátno. V opačném případě volíme mobilní (přenosná) plátna. Tato plátna mohou být roletová, elektricky nebo ručně stahovatelná projekční plátna, případně rámové plátno určené k zavěšení na zeď. Jak funguje promítačka? Normálně se promítá 24 – 25 obrazových polí za sekundu. Kmitočet promítání je zdvojován dalším přerušením světelného toku v době, kdy se film v okeničce promítačky nepohybuje. Tím se dosahuje dvojnásobného počtu obrazových změn, tedy 48 až 50 za sekundu. Každý obrázek na filmu je tak promítnut dvakrát po sobě.

Tak jaký projektor na zahradu?

Měly by mít 4K, Full HD nebo HD Ready rozlišení a pro správné zobrazení filmů v širokoúhlém provedení nejlépe poměr stran 16:9 nebo 21:9. Zpravidla se promítá v tmavším prostředí, proto mají některé modely filmových projektorů nižší svítivost. Jak udělat letní kino? Rozhodující je, jak pevné místo má kino v zahradě mít. Deky, velké sedací polštáře či vaky, stejně jako skládací židle, můžeme vždy snadno nanosit na místo a jejich množství upravovat podle počtu diváků. Stupňovité posezení, například vyrobené z palet, působí efektně, ale zůstane na místě po celou sezonu.

Co to je projektor?

Projektor je zařízení, které umožňuje zobrazení (projekci) obrazu na dané místo. Podle principu zobrazování a charakteru promítaného obrazu existuje řada typů projektorů. Jak promítat z mobilu na zeď? Vzadu v rohu krabice uděláme díru, kterou budeme moci provléct kabel nabíječky telefonu. Lepící páskou přilepíme všechny části krabice, které by mohly odstávat a překážet. Do krabice by se nemělo dostat žádné světlo. Nakonec dovnitř krabice položíme kancelářskou svorku nebo jakýkoliv jiný stojánek na mobilní telefon.

Čím nahradit projekční plátno?

Projekční plátno nahradíš čímkoli placatým a bílým - bílá stěna, tabule, prostěradlo nebo jiná plachta, polystyren, jednou jsme přišpendlili na dřevěnou stěnu snad 30 listů papíru A3...

By Oringas

Jakou koupit televizi 2021? :: Jaký projektor z Číny?
Užitečné odkazy