Domovská stránka > C > Co Je To Cd-R?

Co je to CD-R?

že u CD-R je proces odstranění neprůhledné záznamové vrstvy nevratný. Jelikož je princip čtení klasických CD, CD-R a CD-RW médií stejný, je možné číst všechny typy v (téměř) všech mechanikách. Problémy mají pouze některé starší mechaniky - je to způsobeno menší odrazivostí povrchu CD-R a CD-RW médií.

Přečtěte si více

Jak funguje kompaktní disk CD?

Kompaktní disk (CD, anglicky - compact disc; hovorově cédéčko) je optický disk sloužící k ukládání dat v digitální podobě. Tyto data jsou ukládána do jedné spirály. Spirála začíná u středu CD a smotává se ve tvaru spirály až k jeho konci. Celková délka takovéto spirály může být až šest kilometrů. Jak se liší CD a DVD? Disky DVD mají průměr 120 mm a jsou 1,2 mm silná. Data se ukládají pod povrch do jedné nebo dvou vrstev ve stopě tvaru spirály (jako CD). Pro čtení dat se používá laserové světlo s vlnovou délkou 660 nm, tedy kratší než v případě CD; to je jeden z důvodů jejich vyšší kapacity.

Také, jak funguje cd?

Laserový paprsek prochází nejprve hranolem s polopropustným zrcadlem. To ho propustí jen jedním směrem, zpět již neprojde a bude odražen. Paprsek se dostává do fokusačního systému, kde je soustavou čoček zaměřen na povrch disku. Povrch disku CD je opatřen odrazivou vrstvou, která způsobí odraz laserového paprsku zpět. Tak co to je optická mechanika? Optickou mechaniku využijete při čtení a zápisu optických disků CD, DVD nebo Blue-ray. Optické mechaniky se nejčastěji používají k archivaci a výměně dat. Některé mechaniky umí disky číst, většina ale zvládne také zápis (neboli vypalování).

Tak kdy zacali cd?

První CD bylo vyrobeno v srpnu roku 1982 v Hannoveru v první továrně na výrobu lisovaných CD, byla na něm vylisována Alpská symfonie Richarda Strausse. Masová výroba pak byla zahájena 17. srpna 1982. Použití pro uložení dat rychle následovalo. Můžete se také zeptat, z jakého materiálu je cd? CD versus DVD. U obou médií tvoří základ plast - polykarbonát -, ze kterého je placka vyrobena. Na ten se potom nanáší jednotlivé vrstvy barviva, stříbra, laku, případně lepidla. Základní rozdíl mezi CD a DVD je v tom, že CD má pouze jeden polykarbonátový disk, zatímco DVD je slepen ze dvou.

Jaký je rozdíl mezi DVD a Blu Ray?

Blu-ray disk má stejné fyzické parametry jako CD či DVD (12 či 8 cm v průměru a tloušťka 1,2 mm), ale rozdíl oproti starším kamarádům tkví v modrém laseru: zatímco červená laserová dioda u běžných CD či DVD přehrávačů využívá laser o vlnové délce 650 nanometrů, modrý laser u Blu-ray přehrávače má pouze 405 nanometrů. Na jakém principu pracují CD a DVD mechaniky? Současné disky

Také základní princip uchovávání dat na těchto discích je stejný – mikroskopické drážky v záznamové vrstvě. Rozdíl je v tom, že s rostoucí datovou hustotou jsou i drážky menší a blíže u sebe. CD také měla datovou a reflexní vrstvu na horní straně disku.

Můžete se také zeptat, co znamená pc bez mechaniky?

Bez mechaniky znamená, že v notebooku není vestavěna optická CD/DVD mechanika. Ale je možné ji dokoupit a připojit přes USB. Ale pořát nebude vestavěná a pokud ji budete potřebovat a budete notebook přenášet, tak si ji budete muset vžít s sebou.

By Malka Hippen

Jaké jsou optické mechaniky? :: Co je magnetický pevný disk?
Užitečné odkazy