Domovská stránka > C > Co Znamená Sousloví?

Co znamená sousloví?

Sousloví je ustálené slovní spojení, sdružené pojmenování vytvářející lexikální jednotku.

Přečtěte si více

Co znamená slovo BRUH?

Bro (bruh) – slangové označení pro bratra (brášku), které se používá ve významu „kámo“ nebo „kamaráde“. Co je to Chabr? Chábr – do slangu mladých tentokrát tento výraz nepronikl z angličtiny ale z vězeňského argotu. Chábr je nejlepší kamarád ve vězení – v on-line komunikaci pak je chábr kamarád mužského pohlaví nebo přítel.

Co to je moře?

Slovo MORE, podle Romsko-českého slovníku znamená člověče! (případně fam. označení vrstevníka nebo mladšího muže). Co znamená slovo Chrapoun? Uplatňuje se hojně expresivita, pro nositele argotu však tato slova mohou mít i zcela neutrální význam, např. křapíček, kmotříček (muž, chlapec), chrapoun (lakomec), jamborka (žena, dívka), klabajzna (hezká žena, dívka; ústa), elpíčko (loupežné přepadení), bahno (pivo).

Co jsou Profesionalismy?

Za profesionalismy se označují nespisovné názvy terminologické povahy motivované důvody věcnými, zejm. Pokud jde o to, co je to svotka? svodky označují průběžné sledování konkrétního tématu tisku, ale i jiných médiích. Je-li monitoring vhodně nastavený, poskytují získaná data zázemí dobré analýzy. Profesionálním monitoringem médií se v ČR zabývá zejména společnost Newton.

Co znamená Singular?

Jednotné číslo (singulár, lat. [numerus] singularis, zkráceně sg.) je gramatická kategorie, která označuje skutečnost, že se jedná o jeden kus. Jak rikali Athenane svym Mincim? V této době byly Athény velmi silným městem a produkovaly mince v ohromné kvalitě. Atény měly vlastní doly stříbra a to byl velmi důležitý zdroj příjmu. V Aténách razili na mince sovu, minci se říkalo ATHE, což je vyraženo řeckým písmem na minci. Sova byla atribut městské bohyně Athena (bohyně moudrosti).

Když to vezmeme v úvahu, jak určit mluvnický význam?

mluvnické

přít., rod činný, vid N.

  1. Význam věcný i mluvnický mají ohebná slova.
  2. Pouze věcný (lexikální) význam mají příslovce.
  3. Převážně mluvnický (gramatický) význam mají předložky a spojky.

By Hegarty

Jak prepnout Wi-Fi na 24? :: Kde zjistit původ slov?
Užitečné odkazy