Domovská stránka > J > Jak Dlouho Je Internet V Čr?

Jak dlouho je internet v ČR?

února 1992

256 Fakulty elektrotechnické ČVUT účastnili i zástupci americké NSF. Otec internetu Vint Cerf blahopřeje Česku k výročí: Stalo se tak 13. února roku 1992 a právě tento den můžeme považovat za formální datum připojení Československa k internetu, byť ve skutečnosti jsme byli online už o něco dříve.

Přečtěte si více

Co nám poskytuje internet?

Mezi základní služby internetu patří:

  • WWW – systém webových stránek zobrazovaných pomocí webového prohlížeče.
  • E-mail – elektronická pošta.
  • Instant messaging – online (přímá, živá) komunikace mezi uživateli.
  • VoIP – telefonování pomocí internetu.
  • FTP – přenos souborů
Kdy se poprvé objevily WWW stránky? srpen 1989) Tim Berners-Lee dnes vede World Wide Web Consortium (které sám založil), jehož členové společně s veřejností vyvíjejí webové standardy.

Kdo vymyslel web?

World Wide Web/Vynálezci Tak jak fungují webové aplikace? Jak funguje webová aplikace

Statická webová stránka se nemění, když o ni návštěvník webového místa požádá: webový server odešle stránku webovému prohlížeči, který o ni požádal, beze změny. Naproti tomu dynamickou webovou stránku server modifikuje před odesláním prohlížeči, který o ni požádal.

Když to vezmeme v úvahu, jak funguje webová aplikace?

Webová aplikace funguje jako webové stránky. Je poskytovaná přímo ze serveru přes internet, není tedy nutné, ukládat ji do paměti zařízení. Obvykle funguje pro více platforem a její výhodou je právě schopnost pracovat bez ohledu na operační systém koncového uživatele. Pokud jde o to, co to je desktopová aplikace? Desktopová aplikace je klasický program, který je nutné nainstalovat na harddisk počítače. Jedná se tedy o tu nejtypičtější formu softwaru, se kterou se už pravděpodobně každý alespoň jednou v životě setkal. K vývoji desktopových aplikací se používají vyšší programovací jazyky, kam patří například C#.

Jak poznat důvěryhodný web?

Dá se zjistit informace o datu poslední aktualizace? Pokud web nebyl delší dobu aktualizován, může to být signálem, že jde o starý neudržovaný web nebo že za ním nestojí důvěryhodná organizace. Pokud není možné dohledat informaci o aktualizaci konkrétní stránky, je lépe považovat zdroj za nedůvěryhodný. Jak najít autora webové stránky? Doporučujeme Vám tedy obrátit se přímo na zřizovatele webových stránek a požádat ho o dodání autora přepisu/překladu (?) článku, případně roku zveřejnění.

Jak zjistit místo vydání webové stránky?

Postupujte takto:

  1. Do Googlu zadejte dotaz, kterým stránku najdete.
  2. Odkazem Pokročilé vyhledávání vpravo od vyhledávacího pole otevřete formulář rozšířeného hledání.
  3. V poli Datum zvolte minulý rok a spusťte nové hledání tlačítkem Vyhledat Googlem vpravo nahoře.

By Anh

Jak clovek vyuziva prirodu? :: Co jsou to webové stránky a kde jsou uložené?
Užitečné odkazy