Domovská stránka > J > Jak Internet Funguje?

Jak Internet funguje?

Internet je podle wikipedie „celosvětový systém propojených počítačových sítí (síť sítí), ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny protokolů TCP/IP“.

Přečtěte si více

Tak co je to tcp a udp?

TCP poskytuje různé funkce, jako je pořadové číslo, řízení toku, řízení chyb, potvrzovací číslo, řízení přetížení atd., Aby bylo zajištěno, že doručovaný paket nemůže ovlivnit jiné činnosti. UDP je zkratka pro protokol User Datagram. Používá se k odeslání malé zprávy z jednoho hostitele na druhého. Co je to TCP ak čemu slouží? Transmission Control Protocol (TCP) je nejpoužívanějším protokolem transportní vrstvy v sadě protokolů TCP/IP používaných v síti Internet. Použitím TCP mohou aplikace na počítačích propojených do sítě vytvořit mezi sebou spojení, přes které mohou obousměrně přenášet data.

Podle toho, co je to tcp protokol?

Transmission Control Protocol (TCP) je přepravní protokol, který se používá nad rámec IP k zajištění spolehlivého přenosu paketů. Můžete se také zeptat, jak napsat protokol do chemie? Protokol se píše na volné čisté listy formátu A4. Začíná hlavičkou, která je jako razítko dostupná v laboratoři základního praktika z analytické chemie. Hlavička obsahuje jméno a příjmení studenta, kód studenta (identifikační číslo), kód úlohy, název úlohy, datum, obor, ročník a hodnocení.

Jak se jmenoval první standard komunikačního protokolu?

Protokol IRC jako první popisovalo RFC 1459: Internet Relay Chat Protocol (viz [21]) z roku 1993. Také, jak udělat závěr laboratorní práce? Závěr: Zde uvedete odpověď na otázku, jaké výsledky jste zjistili. Výsledky uveďte vhodně zaokrouhlené, ve tvaru: naměřená hodnota = číslo ± průměrná odchylka s relativní odchylkou % (např.: Výpočtem z naměřených hodnot jsme zjistili hustotu ρ = 2772,3 ± 9,1 kg/m3 s relativní odchylkou δρ = 0,33 %.)

Co je moje IP adresa?

Nejprve otevřete nabídku Start a do vyhledávacího pole napište CMD nebo Příkazový řádek. V příkazovém řádku napište příkaz IPCONFIG a stiskněte klávesu Enter. Zobrazí se vám výpis síťové karty, přičemž řádek s označením IPv4 Address je vaše lokální IP adresa. Jaké rozeznáváme druhy IP adres? Zavádí tři typy adres:

  • Individuální (unicast) která identifikují právě jedno síťové rozhraní.
  • Skupinové (multicast) označují skupinu síťových rozhraní, jejímž členům se mají data dopravit.
  • Výběrové (anycast) označují také skupinu síťových rozhraní, data se však doručují jen jejímu nejbližšímu členovi.

Jak zjistit IP adresu webové stránky?

Stiskněte na klávesnici win+R a do zobrazeného textového pole zadejte cmd. Zobrazí se Vám černá příkazová řádka, kam napište ping mezera doména. Tedy například: ping eshopsystem.cz a stiskněte enter. Následně se Vám zobrazí IP adresa dané domény (serveru).

By Sarazen Vacher

Co jsou to modemy? :: Co to je komunikační protokol?
Užitečné odkazy