Domovská stránka > J > Jak Funguje Wi-Fi A Internet?

Jak funguje Wi-Fi a Internet?

Typická infrastrukturní bezdrátová síť obsahuje jeden nebo více přístupových bodů (AP – Access Point), které vysílají své SSID. Klient si podle názvů sítí vybere, ke které se připojí. Několik přístupových bodů může mít stejný SSID identifikátor a je plně záležitostí klienta, ke kterému se připojí.

Přečtěte si více

Jak nastavit připojení LAN?

Stačí, když kliknete na Start – Nastavení – Síť a internet. Zde si v levném menu vyberte možnost Ethernet a dejte Změnit možnosti adaptéru. Rázem se před vámi otevře seznam všech síťových prvků, které můžete využívat. Ať už je to připojení skrze LAN, Wi-Fi, VPN a další. Co je nastaveni jako bridge? Krok 1: Připojte počítač kabelem k routeru DSL-2751.

  1. Krok 2: Otevřete webový prohlížeč a zadejte IP adresu http://192.168.1.1.
  2. Krok 3: Přihlaste se do routeru.
  3. Krok 4: Na horním panelu klikněte a položku Nastavení (Setup), pak klikněte na Nastavení ADSL (ADSL Setup) a zaškrtněte Manuální nastavení (Manual Setup).

Jak zapojit 2 routery za sebe?

Hlavní router umístíte poblíž modemu, potom zapojíte jeden konec ehternetového kabelu do libovolného portu LAN na hlavním routeru. Následně zapojíte druhý konec kabelu s koncovkou do portu LAN u sekundárního routeru (pro vytvoření sítě LAN-LAN) nebo do portu WAN (pro síť LAN-WAN). A hurá, síť je hotová! Co vše prozradí IP adresa? Jedná se o jedinečný online identifikátor. IP adresu má každý počítač. Jednoznačně identifikuje rozhraní v počítačové síti, která používá IP (internetový protokol).

Co je to adresa sítě?

IP adresa (anglicky IP address) je v informatice číslo, které jednoznačně identifikuje síťové rozhraní v počítačové síti, která používá IP protokol. V současné době je nejrozšířenější IPv4, která používá 32bitové IP adresy, které jsou zapisovány dekadicky po jednotlivých oktetech (tj. A další otázka, jaký je rozdíl mezi veřejnou a neveřejnou ip adresou? Zatímco neveřejná adresa je v rámci internetu v podstatě nedohledatelná, veřejná verze přesně ukazuje cestu ke konkrétnímu cíli. Tyto adresy jsou vždy unikátní a nemůže nastat situace, že by více zařízení různě po světě využívalo jednu a tu samou adresu.

Jak se připojit k WiFi přes WPS?

Připojení k zabezpečenému routeru pomocí funkce WPS:

  1. Na zadním panelu routeru stiskněte tlačítko WPS, na předním panelu se rozbliká kontrolka WPS.
  2. Poklepáním na ikonu bezdrátových sítí se zobrazí seznam dostupných sítí.
  3. Zadejte WPS klíč nastavený v routeru a potvrďte kliknutím na tlačítko "OK".
Kde je tlačítko WPS? Ono WPS tlačítko většinou najdete na zadní straně routeru, v některých případech může být sdíleno s vypnutím/zapnutím WiFi (což je krátké stisknutí, WPS bývá podržení) nebo s resetem routeru (WPS je krátké stisknutí, reset je podržení).

Jak vypnout WPS na routeru?

Jak zakázat WPS

  1. Otevřete webový prohlížeč a zadejte 192.168.1.1 v adresním řádku.
  2. Zadejte uživatelské jméno a heslo správce (výchozí uživatelské jméno je administrátora výchozí heslo je administrátor).
  3. vybrat pokročilá nastavení > bezdrátový.
  4. Vybrat WPS na kartě.
  5. Přesuňte přepínač Povolit WPS do polohy off pozice.

By Aldercy Brummitt

Co znamená Prenositelna licence? :: Co je WAN na modemu?
Užitečné odkazy