Domovská stránka > K > Kdo Vlastní Veřejnoprávní Média?

Kdo vlastní veřejnoprávní média?

Zpravidla se jedná o televizi nebo rozhlas, v České republice se jím ze zákona v roce 1992 stává Český rozhlas, Česká televize a Česká tisková kancelář. Česká tisková kancelář ovšem definici nevyhovuje plně, protože má definované povinnosti, ale nemá příjem z veřejných prostředků.

Přečtěte si více

Jaká média vlastní Bakala?

Zdeněk Bakala

Jeden z prvních tuzemských miliardářů vlastnících mediální dům v Česku. Podle žebříčku Forbesu momentálně 11. nejbohatší Čech koupil v roce 2008 vydavatelství Economia, které vydává Hospodářské noviny, týdeníky Ekonom nebo Respekt a provozuje server Aktuálně.cz.
Kdo vlastní seznam?

Seznam.cz, a. s.
Vlastní kapitál1,4 mld. Kč (2020) 1,2 mld. Kč (2019)
Zaměstnanci▲ 1 575 (31.12.2018)
Mateřská společnostHelifreak Limited
Majitel100 % Helifreak Limited

Co je medialni dům?

Mediální domy jsou schopny současným požadavkům trhu vyhovět lépe než obchodní oddělení jednoho provozovatele. Média ale nejsou klasické podniky, plní navíc společenskou a kulturní roli, podílejí se na formování veřejného mínění. Vytvářejí prostor pro svobodnou tvorbu názorů a zajišťují informační pluralitu. Jak se stát médiem? Uvědomte si, co to znamená být médiem.

Jasnozřivost. Jasnozřiví lidé vidí duchy, aury, předměty a místa, která nejsou viditelná ostatním lidem. Těmto lidem se zjevují zemřelí lidé, nebo jsou schopni přesně popsat místa, na kterých nikdy nebyli.

Jak poznat že jsem senzibil?

Senzibilové, především mnozí léčitelé, jasnozřivě získávají informace o životě jiných lidí nebo o jejich chorobách, dokáží diagnostikovat nemoce pouhým „vnitřním zrakem“ nebo snímáním aury, jsou schopni telepatie a cítí, když je někdo zezadu pozoruje. Kdo vlastní iDNES? Většinovým majitelem společnosti byl od roku 1994 do roku 2013 německý Rheinisch-Bergische Druckerei und Verlagsgesellschaft GmbH, v červnu 2013 celou skupinu MAFRA koupil podnikatel Andrej Babiš prostřednictvím svého holdingu Agrofert. Některá data mohou pocházet z datové položky.

Kdo vlastní Vltava Labe media?

Majitelem je z 51 % pan Axel Diekmann a z 49 % skupina Bertelsmann. Vzniká akciová společnost Vltava-Labe-Press po sloučení několika vydavatelů regionálních periodik (Vltava, Labe, PNPress a Pragoprint) se společností Mír. Podle toho, co znamená masová komunikace? Masová komunikace je jedna z rovin sociální komunikace, vyznačující se tím, že veškeré komunikační aktivity se dějí v institucionalizované podobě - prostřednictvím masových médií.

Co jsou komunikační prostředky?

verbální komunikace – slovní komunikace, tedy komunikace slovem či písmem. neverbální komunikace – dorozumívání beze slov (např. mimika, haptika, gestikulace atd.) vizuální komunikace – komunikace prostřednictvím vizuálních sdělovacích systémů.

By Hank

Kdo udává módu? :: Co znamená média?
Užitečné odkazy