Domovská stránka > C > Co Bylo Před Internetem?

Co bylo před internetem?

Dějiny internetu jsou spojeny se vznikem počítačů (po roce 1945) a následně počítačových sítí, které jim umožnily vzájemně komunikovat. Přímým impulzem byla studená válka (od roku 1947 mezi USA a SSSR), kde protivníkům hrozilo masívní ničení komunikační infrastruktury jadernými zbraněmi.

Přečtěte si více

Co je to Internet a kdy vznikl?

Kde začal internet

Předchůdce dnešního internetu vznikl už v roce 1969 pod názvem ARPANet (Advanced Research Project Agency Network) a navrhli ho američtí informatici Vint Cerf a Robert Kahn.
Když to vezmeme v úvahu, jak je starý internet? V roce 1992 byl Internet starý již více než dvacet let. První americká experimentální síť, "ARPANET", vznikla v roce 1969, a v roce 1973 byly položeny základy komunikačního protokolu TCP/IP. Skutečná síť (alespoň částečně dnešní podoby) byla však spuštěna až v lednu 1983, kdy byl zaveden i systém doménových jmén, DNS.

Jaký je rozdíl mezi LAN a WAN?

LANWAN

LANWAN
kvůli čemu se zřizujíspíše pro potřeby sdíleníspíše pro potřeby komunikace
Také, co to je adresa? IP adresa je unikátní číslo, které je přiděleno libovolnému zařízení komunikujícímu prostřednictvím internetového protokolu (IP). Svoji IP adresu tak mají nejen počítače, notebooky nebo tiskárny, ale také každý telefon, tablet nebo například nová pračka.

Můžete se také zeptat, kdo byl předchůdce internetu?

Za „otce internetu“ jsou ale považováni američtí informatici Vint Cerf a Bob Kahn. Ti navrhli v roce 1974 TCP/IP protokoly, díky kterým můžeme s internetem komunikovat. Také, jak se nazývá předchůdce internetu? O síti Arpanet, která je považována za předchůdce internetu, se dnes již příliš nemluví. Bylo tomu nicméně přesně před pěti dekádami, 2. září 1969, kdy si dva počítače na Kalifornské univerzitě v USA prostřednictvím této sítě poprvé vyměnily informace.

Kdy byl Internet v ČR?

Dne 13.2.1992 probíhá slavnostní oficiální připojení naší republiky k Internetu. K tomuto aktu nedochází nikde jinde, než na pražském ČVUT. Již v roce 1991 byl podáván návrh na vybudování celorepublikové páteřní sítě. Kdy vymysleli Internet? Dne 29. října 1969 byla zprovozněna síť ARPANET se 4 uzly, které představovaly univerzitní počítače v různých částech USA.

Může se také zeptat, Čím je tvořen internet?

Co tvoří Internet

Internet je tvořený obrovským množstvím počítačů. Najdeme zde jak malé osobní počítače (PC, Notebooky, Netbooky, tablety nebo chytré telefony) nebo i velké počítače (servery). Kromě toho je Internet tvořený velkým množstvím „krabiček“, které mají na starosti vlastní komunikaci.

By Alroy

Kdy byla vynalezena Wi-Fi? :: Co je sublimace v psychologii?
Užitečné odkazy