Domovská stránka > C > Co Je V Jazyku Html B?

Co je v jazyku HTML B?

Příklad kusu html kódu: Normální text <b>tučný text</b>, <i>kurzíva</i> a opět normální text.

Přečtěte si více

Co je v HTML a?

Odkaz se v HTML dělá tagem <a>. Kdo vytvořil HTML? První definici jazyka HTML vytvořil v roce 1991 Tim Berners-Lee jako součást projektu WWW, který měl umožnit vědcům zabývajícím se fyzikou vysokých energií komunikaci a sdílení výsledků výzkumu po celém světě.

Když to vezmeme v úvahu, co je to html jazyk?

Hypertext Markup Language (zkratka HTML) je v informatice název značkovacího jazyka používaného pro tvorbu webových stránek, které jsou propojeny hypertextovými odkazy. HTML je hlavním z jazyků pro vytváření stránek v systému World Wide Web, který umožňuje publikaci dokumentů na Internetu. Také, co je to css3? CSS3 (Cascading Style Sheets 3) je už třetí verzí kaskádových stylů CSS, a to již od roku 2005, kdy byl vývoj této technologie zahájen konsorciem W3C. Očekávané dokončení této technologie se předpokládá na rok 2015, ale již dnes je většina vlastností podporována nejběžnějšími webovými prohlížeči.

Co je to tag?

Volně lze tag přeložit jako štítek. Jedná se o slovo nebo slovní spojení, které je přiřazeno například určitému článku, které co nejpřesněji vystihuje zaměření článku. Tag je tedy užíván k roztřídění obsahu webu. Co je to CSS? CSS je anglická zkrátka názvu Cascading Style Sheets, což v překladu znamená tabulky kaskádových stylů. Jde o formátovací jazyk, který popisuje způsob zobrazení stránek napsaných v XML, XHTML či v HTML.

Jak udělat Tag?

Zcela nejjednodušším způsobem je využití klávesy pravého Alt, neboli Alt Gr. Najdeme ji hned napravo od tlačítka mezerníku. Zmáčkneme ji, podržíme a během tohoto držení zmáčkneme klávesu písmena X. Hashtag – # je na světě. V čem psát HTML? Editory HTML stránek podrobně

  1. Microsoftí sbírka editorů
  2. NVU.
  3. Macromedia Dreamweaver.
  4. OpenOffice Writer.
  5. Brackets.
  6. Google Web Designer.
  7. Notepad ++
  8. HomeSite.

Jak pracovat s PSPad?

Když PSPad po snadné a bezproblémové instalaci (která není nutná) spustíme, nejdříve na několik okamžiků spatříme uvítací obrazovku (Splash screen), která ale mizí během chvilky a je nahrazena celoobrazovkovým oknem editoru, ve kterém můžeme ihned začít pracovat.

By Noli

Jak napsat v HTML? :: Kdy vyjde iPhone 15?
Užitečné odkazy