Domovská stránka > V > V Jakém Jazyků Programovat?

V jakém jazyků programovat?

Python, JavaScript, Java a C#. To jsou 4 nejznámější a nejpoužívanější programovací jazyky.

Přečtěte si více

Jak se jmenuje programovací jazyk?

Duke, maskot Javy
Paradigmaobjektově orientovaný, multiparadigmatický, strukturovaný, imperativní, reflexivní
Ovlivnil jazykyJavaScript, Groovy, Clojure, C#, Scala
OSmultiplatformní
LicenceGNU General Public License, Java Community Process
Co je to tag? Volně lze tag přeložit jako štítek. Jedná se o slovo nebo slovní spojení, které je přiřazeno například určitému článku, které co nejpřesněji vystihuje zaměření článku. Tag je tedy užíván k roztřídění obsahu webu.

Jak udělat Tag?

Zcela nejjednodušším způsobem je využití klávesy pravého Alt, neboli Alt Gr. Najdeme ji hned napravo od tlačítka mezerníku. Zmáčkneme ji, podržíme a během tohoto držení zmáčkneme klávesu písmena X. Hashtag – # je na světě. A další otázka, v čem psát html? Editory HTML stránek podrobně

  1. Microsoftí sbírka editorů
  2. NVU.
  3. Macromedia Dreamweaver.
  4. OpenOffice Writer.
  5. Brackets.
  6. Google Web Designer.
  7. Notepad ++
  8. HomeSite.

Co je to XML formát?

Extensible Markup Language (výslovnost [ikˈstensibl ˈmaːkˌap ˈlæŋgwidž], zkráceně XML [ˌeksemˈel], česky rozšiřitelný značkovací jazyk) je obecný značkovací jazyk, který byl vyvinut a standardizován konsorciem W3C. Je zjednodušenou podobou staršího jazyka SGML. Jak vytvořit HTML soubor? 1.Vytvoříme HTML soubor

  1. Otevřeme si nějaký textový editor například poznámkový blok. Můžete také použít nějaký HTML editor.
  2. Vytvoříme nový prázdný soubor.
  3. Soubor uložíme - pokud pracujeme v poznámkovém bloku, je třeba připsat k názvu souboru koncovku . html nebo . htm.

A další otázka, jak na html stránky?

HTML stránku je velmi jednoduché vytvořit, je to vlastně jen textový dokument. Po kliknutí na Nový soubor zvolíme jazyk, ve kterém chceme kód psát, samozřejmě je to HTML. Ještě zbývá druhý, zásadní krok. Pomocí zkratky Ctrl + S uložíme náš soubor do nové složky, např. Jak funguje WWW? WWW umožňuje přenos hypertextových souborů=webových stránek. Funguje na principu klient/server. To znamená: dokumenty jsou uloženy na serverech, ostatní počítače (třeba ten váš) posílají serverům požadavky na dokumenty=stránky, a servery jim vyžádané stránky posílají zpět.

Jak dlouho je internet v ČR?

února 1992

256 Fakulty elektrotechnické ČVUT účastnili i zástupci americké NSF. Otec internetu Vint Cerf blahopřeje Česku k výročí: Stalo se tak 13. února roku 1992 a právě tento den můžeme považovat za formální datum připojení Československa k internetu, byť ve skutečnosti jsme byli online už o něco dříve.

By Anderea Sivani

Co to je JavaScript? :: Co je to značkovací jazyk?
Užitečné odkazy