Domovská stránka > C > Co Se Píše Do Těhotenské Prukazky?

Co se píše do těhotenské Prukazky?

Těhotenská průkazka je jednou ze základních dokumentů těhotné ženy. Žena by ji měla mít neustále u sebe pro případ náhlých zdravotních komplikací. Personál daného zdravotnického zařízení se z průkazky dozví nejpodstatnější informace o zdravotním stavu těhotné ženy a stavu daného těhotenství.

Přečtěte si více

Kde koupit Tehotenskou Prukazku?

zustala v porodnici.. Jaké testy se dělají v těhotenství? Kromě měření tlaku, vážení a vyšetření moči se provádějí také krevní testy, které určí mimo jiné krevní skupinu, Rh faktor a výskyt protilátek v krvi. Zjišťuje se také HBsAg (žloutenka typu B), HIV a syfilis. Provádí se cytologické a kolposkopické vyšetření děložního hrdla.

V jakém týdnu se dává těhotenská průkazka?

Vystavení průkazu se obvykle provádí během druhé návštěvy u vašeho gynekologa po zjištění životaschopného těhotenství, tj. mezi 7. - 11. týdnem těhotenství. Jak často návštěvy u gynekologa v těhotenství? Chodí do poradny do 36. týdne gravidity v intervalu 4–6 týdnů (optimálně 1x měsíčně), od 37. týdne do termínu porodu jedenkrát týdně. Těhotné se středním rizikem mají anamnézu s rizikovými faktory a výsledky jejich vyšetření jsou sice normální, ale vyžadují opakování.

Co se dělá v těhotenské poradne?

Těhotenská poradna nebo také poradna pro těhotné je pravidelnou preventívní prohlídkou těhotné ženy u gynekologa. Těhotenská poradna trvá asi 30 minut. Tak co znamená zkratka cs v těhotenství? Cervix score je číselné vyjádření zralosti děložního hrdla – tedy připravenosti uzávěrového aparátu dělohy k porodu.

Co znamená GRAV HEBD?

Ultrasonografický nález fyziologického nitroděložního těhotenství (grav. hebd. Tak co je to výška fundu? Měření velikosti dělohy pro posouzení růstu a vývoje plodu. Jedná se o vzdálenost mezi stydkou kosti a horní částí dělohy udávanou v centimetrech. Naměřená hodnota by měla odpovídat gestačnímu stáří s maximální tolerancí tři cm.

Jak probíhají kontroly v těhotenství?

V průběhu těhotenství vás čekají různá rutinní vyšetření. Krevní testy, ultrazvukové prohlídky, genetické testy a další kontroly, které mají za úkol zjistit, jestli jste vy i miminko v pořádku a zároveň vám pomůžou vyhnout se zbytečným rizikům.

By Obelia Abaya

Jak probíhá první vyšetření v těhotenství? :: Jak zapnout titulky?
Užitečné odkazy