Domovská stránka > J > Jak Změnit Velikost Disku C?

Jak změnit velikost disku C?

Změna velikosti oddílu ve Windows

  1. V ovládacích panelech spusťte Nástroje pro správu.
  2. Vyberte správa počítače.
  3. Vyberte Úložiště
  4. Zvolte správa disků
  5. Klikněte pravým tlačítkem na diskový oddíl a vyberte akci (například zmenšit svazek)

Přečtěte si více

Jak zvětšit disk C Win 10?

Zde je postup:

  1. Pravým tlačítkem myši klikněte na nepřiřazenou oblast a pak vyberte volbu "Rozšířit svazek"
  2. Spustí se nám Průvodce rozšířením svazku . Z tabulky "K dispozici" přidejte svazek do tabulky "Vybrané" a pak nastavte kapacitu, o kterou se má svazek rozšířit.
  3. Nyní máme kapacitu disku rozšířenou na celý disk.
Podle toho, jak mít víc místa v pocitaci? Pokud chcete uvolnit ještě více místa, vyberte Vyčistit systémové soubory a pak vyberte typ systémových souborů, které chcete odstranit. Nástroj Vyčištění disku bude chvíli vypočítávat množství místa, které je možné uvolnit.

Jak změnit disk C na D?

Ve Windows 8.1 nebo Windows 10 klikněte pravým tlačítkem myši na tlačítko »Start« a vyberte možnost »Správa disků«. V okně Správa disků vidíte všechny připojené disky. Vyberte disk jehož písmeno jednotky chcete změnit, klikněte na něj pravým tlačítkem a vyberte volbu »Změnit písmeno jednotky a cestu«. Tak jak rozsirit systemovy svazek? I když je možné rozšířit systémový oddíl pomocí nástroje Windows Disk Management, musí být nějaké nepřidělené místo přímo vedle systémového oddílu. Pokud vedle systémové jednotky nemáte nějaké nepřidělené místo, systém Windows nezobrazí možnost rozšíření svazku, i když máte dostatek volného místa na jiném oddílu.

Jak změnit svazek na disků?

Svazek zmenšíme velmi jednoduše následujícím postupem: Klikněte pravým tlačítkem na pevný disk, který chcete dělit, a vyberte „Zmenšit svazek…“. V zobrazeném okně vám bude umožněno změnit pouze jednu hodnotu, což je „velikost zmenšení“. Hodnota je udávána v megabajtech. Jak zmenšit disk? V nabídce Správa počítače vyberte možnost [Správa disků]③. Ve Správě disků klikněte pravým tlačítkem na stávající svazek, ve kterém chcete další oddíl④, pak vyberte možnost [Zmenšit svazek]⑤. Funkce zmenšení svazku automaticky vypočítá maximální velikost místa, kterou můžete zmenšit.

Jak rozdělit disk C?

Rozdělení disku - jak rozdělit disk bez ztráty dat

  1. Klikněte pravým tlačítkem myši na tento počítač (buď na ploše nebo v ovládacích panelech)
  2. Z nabídky verte možnost „Spravovat“
  3. Následně v levém menu vyberte možnost „Správa disku“
  4. Klikněte pravým tlačítkem myši na daný diskový oddíl a zvolte „Zmenšit“
Také, proč mi nejde rozšířit svazek? Pokud chceš oddíl C rozšířit budeš muset oddíl za C odstranit pomocí instalačního média- z něj nabootuješ zvolíš nainstalovat a až se dostaneš kam chceš nainstalovat odstraň oddíl 610 MB i oddíl nepřiřazeno poté odpoj instalační médium a PC restartuj. Po restartu spusť správu disku a rozšiř oddíl C.

Jak se dělá defragmentace disku?

Otevřete nabídku Start v levém dolním rohu obrazovky a vyberte volbu Počítač. Pravým tlačítkem myši klepněte na libovolný disk. Z roletky vyberte volbu Vlastnosti. Na záložce Nástroje klepněte na tlačítko Defragmentovat.

By Alansen Hazzard

Jak vytvořit disk D? :: Jak co nejvic usetrit baterii?
Užitečné odkazy