Domovská stránka > J > Jak Vytvořit Disk D?

Jak vytvořit disk D?

Systém Windows má vestavěný nástroj: modul snap-in Správa disků navržený pro práci s počítačovými disky. Pomocí nástroje Správa disků vytvoříme nový oddíl (svazek): logickou jednotku „D“, do které poté uložíme svá data. Na pevném disku počítače by mělo být dostatek volného místa k vytvoření nového oddílu.

Přečtěte si více

Může se také zeptat, jak uvolnit místo na onedrive?

Podívejte se na úložiště OneDrive, abyste viděli, kolik prostoru jste využili, a mohli uvolnit místo, pokud se blížíte jeho limitu.

  1. Přejděte na stránku Správa úložiště a přihlaste se účtem Microsoft, který používáte pro OneDrive.
  2. Výběrem Vysypat koš trvale odstraňte soubory v koši a uvolněte tak místo.
A další otázka, jak zvětšit místo v notebooku? Plní-li váš notebook funkci hlavního počítače, s nímž příliš necestujete, je ideálním řešením k rozšíření paměťového prostoru koupě externího 3,5" pevného disku, který k němu lze vždy připojit pomocí USB kabelu, případně si lze zvolit model s dalšími a rychlejšími možnostmi konektivity (např. Firewire a eSata).

Také, jak uvolnit místo na google disku?

Správa úložiště v zařízení

  1. Spusťte na zařízení Android aplikaci Google One.
  2. Nahoře klepněte na Úložiště Uvolnit úložiště k účtu.
  3. Vyberte kategorii, kterou chcete spravovat.
  4. Vyberte soubory, které chcete odstranit. Chcete-li soubory seřadit, klepněte nahoře na Filtrovat. .
  5. Po vybrání souborů nahoře klepněte na Smazat .
Jak zmenit hlavni disk? Chcete-li změnit výchozí pevný disk, klikněte na Start a poté vyberte Nastavení (nebo stiskněte Windows + I). V okně Nastavení klikněte na Systém. V okně Systém vyberte kartu Úložiště vlevo a poté přejděte dolů do části „Uložit umístění“ vpravo.

Jak změnit primární disk?

Otevřete je Nastavení systému Windows 10, stisknutím kláves Windows+I, vybrat "Systém", Poté přejděte na kartu "Úložný prostor", V části "Další parametry úložiště", klikněte na odkaz „Změnit umístění pro ukládání nového obsahu“ Lidé se také ptají, jak změnit cestu instalace? Stiskněte klávesovou zkratku [Windows]+[I] a přejděte do »Nastavení | Systém | Úložiště«. V části »Umístění pro ukládání« vyberte jednotku, kterou chcete nastavit jako výchozí pro instalaci aplikací z Windows Store a potvrďte volbu tlačítkem »Použít«.

Jak rozšířit partition?

Klikněte pravým tlačítkem myši na oddíl C: a zvolte položku Rozšířit svazek (obr. 5). Nyní dojde ke spuštění průvodce, v němž si sami určíte, o jak velkou kapacitu má být rozšířen tento oddíl (obr. Jak odstranit oddíl pro obnovu systému? Přes Správu disků není možné Oddíly pro obnovení (recovery partiton) smazat

  1. Když kliknete pravým tlačítkem myši na oddíl „Oddíl pro obnovení“, zjistíte, že nejde smazat ani s nimi nijak manipulovat.
  2. Oddíl pro obnovení proto smažeme přes utilitu diskpart, která je také součástí Windows.

Jak sloučit oddíly na disku?

Jak sloučit disky

Klikněte „pravou myší“ na Primární oddíl a vyberte možnost Rozšířit svazek. Průvodce vás provede rozšířením. Hodnoty nechte výchozí a zvolte Další. Nyní stačí jen proces Dokončit.

By Ilonka Ledwell

Jak zvýšit RAM v notebooku? :: Jak změnit velikost disku C?
Užitečné odkazy