Jak vynutit otevření aplikace v počítači Mac. Tipy a triky pro řešení potíží

Jak zavrit otevrene aplikace na Macbook?
Stiskněte současně klávesy Option (nebo Alt), Command a Esc (Escape). Nebo v nabídce Apple () v rohu obrazovky zvolte Vynutit ukončení.
Další informace najdete na support.apple.com

Už se vám někdy stalo, že jste se pokoušeli spustit nějaký program na Macu, ale prostě to nešlo? Existuje řada způsobů, jak aplikaci na Macu násilím spustit, ať už se jedná o nefunkční software, nebo o soubor, který se nechce otevřít. Abychom vám pomohli tyto problémy vyřešit, probereme v tomto příspěvku různé techniky řešení problémů.

1. Vynucení ukončení aplikace: Vynucené ukončení nereagující aplikace, která se nechce otevřít, je první věc, kterou byste měli udělat. V nabídce Apple můžete zvolit možnost „Vynutit ukončení“ nebo tuto akci provést stisknutím kláves Command + Option + Escape na klávesnici. Poté se zobrazí okno Vynutit ukončení aplikací, ve kterém můžete vybrat problémovou aplikaci a stisknout tlačítko „Vynutit ukončení“. Po úspěšném vynuceném ukončení aplikace ji zkuste znovu otevřít a zjistěte, zda se tentokrát spustí správně.

2. Znovu spusťte Finder:

Opětovné spuštění Finderu často vyřeší potíže se systémem nebo s aplikací, kterou se snažíte otevřít a která nereaguje. Za tímto účelem spusťte okno Vynutit ukončení aplikací kliknutím na nabídku Apple a výběrem možnosti „Vynutit ukončení“ nebo stisknutím klávesové zkratky Command + Option + Escape. Poté vyberte položku „Finder“ a stiskněte tlačítko „Relaunch“. Případné základní potíže, které by mohly bránit otevření programu, lze odstranit opětovným spuštěním Finderu.

3. Obnovte předvolby aplikace: Poškozené předvolby mohou občas způsobit, že aplikace nebude fungovat správně nebo se odmítne spustit. Musíte přejít do složky uživatelské knihovny v počítači Mac a obnovit předvolby postižené aplikace. Nejrychlejší způsob, jak se do této složky dostat, je spustit Finder, kliknout na možnost „Přejít“ a poté zvolit „Přejít do složky“. Do textového pole zadejte „/Library“ (bez uvozovek) a stiskněte klávesu Enter. Ve složce Knihovna najděte složku Předvolby a vyhledejte v ní soubor s předvolbami softwaru, se kterým máte potíže. Název souboru nebo identifikace svazku bude obvykle obsahovat název aplikace. Soubor předvoleb je třeba přesunout na jiné místo, například na plochu, nebo jej odstranit. Pokud se aplikace tentokrát úspěšně spustí, zkuste ji otevřít znovu.

4. Vymažte mezipaměť aplikace: Aplikaci, která se nechce otevřít, lze někdy opravit vymazáním mezipaměti aplikace. Za tímto účelem přejděte do složky Cache ve složce uživatelské knihovny, jak je popsáno v předchozím kroku. Vyhledejte složku mezipaměti spojenou s nefunkční aplikací a poté ji přemístěte nebo odstraňte. Po vymazání mezipaměti aplikace zkuste aplikaci znovu otevřít a zjistěte, zda tentokrát funguje správně. Bonusová rada: Pomocí následujících akcí můžete donutit soubor, který se nechce otevřít v požadovaném programu, aby se otevřel: Klepněte pravým tlačítkem myši na soubor, který chcete otevřít v prvním kroku.

2. V rozevírací nabídce vyberte možnost „Získat informace“. 3. V okně s informacemi, které se objeví, najděte část „Otevřít pomocí“. 4. Klepnutím na rozbalovací nabídku vyberte ze seznamu požadovaný program.

5. Chcete-li změny aplikovat na všechny soubory se stejnou příponou, klikněte na tlačítko „Změnit vše“.

Závěrem: Problémy s neotevíráním aplikací v počítači Mac mohou být nepříjemné. Tyto problémy můžete obvykle vynutit zavření aplikace, restartovat Finder, vymazat mezipaměť a předvolby aplikace nebo vynutit otevření souboru v určité aplikaci. Chcete-li omezit problémy s kompatibilitou a zaručit bezproblémový výkon, vždy udržujte systém macOS a své aplikace aktualizované.

FAQ
Jaký je nejrychlejší způsob otevření aplikace na Macu?

Nejrychlejším způsobem otevření aplikace na Macu je použití Spotlightu. Zadáním kombinace kláves Command + Space na klávesnici nebo kliknutím na symbol lupy v pravém horním rohu panelu nabídek můžete spustit Spotlight. Po otevření Spotlight jednoduše začněte psát název aplikace, kterou chcete otevřít, a ta se zobrazí ve výsledcích vyhledávání. Chcete-li aplikaci otevřít okamžitě, stiskněte klávesu Enter nebo na ni ve výsledcích klikněte.

Proč moje aplikace na Macu nereaguje?

Příčin, proč program na Macu neodpovídá, může být celá řada. Zde je několik tipů a technik řešení problémů, na které byste měli myslet: 1. Aktualizujte aplikaci: Ujistěte se, že je aplikace aktuální s nejnovější verzí. Aktualizace hledejte v App Store nebo na webových stránkách vývojáře. 2. Restartujte aplikaci: Zavřete aplikaci a znovu ji otevřete a zkontrolujte, zda opět reaguje. Někdy může prostý restart vyřešit drobné problémy. 3. Zkontrolujte, zda váš Mac splňuje systémové požadavky: Zkontrolujte, zda váš Mac splňuje systémové požadavky pro spuštění programu. Aplikace mohou přestat reagovat kvůli nekompatibilnímu hardwaru nebo softwaru. 4. Vymažte dočasné soubory a mezipaměť: Dočasné soubory a mezipaměť, které se v aplikaci nahromadily, ji mohou občas zpomalit. Zkontrolujte, zda se odezva zlepší ručním vymazáním mezipaměti nebo pomocí programu, jako je CleanMyMac. 5. Zakázat nekompatibilní software: Aplikace, kterou se snažíte používat, může být nekompatibilní s některými procesy na pozadí nebo jinými aplikacemi. Vypněte na chvíli všechny nedávno nainstalované programy nebo služby, abyste zjistili, zda nejsou příčinou problému. Znovu nainstalujte software tak, že jej nejprve zcela odinstalujete a poté znovu stáhnete z důvěryhodného zdroje. Tímto způsobem lze odstranit případné poškozené soubory nebo problémy s nastavením. 7. Zkontrolujte, zda nejsou k dispozici zásuvné moduly třetích stran: Pokud software využívá zásuvné moduly, dočasně je vypněte, abyste zjistili, zda nejsou zdrojem problému. Zásuvné moduly mohou občas narušit fungování aplikace. 8. Restartujte Mac: Různé problémy související se softwarem často vyřeší pouhý restart. Zkontrolujte, zda aplikace po restartování počítače Mac opět reaguje.

Pokud žádný z těchto způsobů problém neodstraní, může se jednat o závažnější problém se softwarem nebo operačním systémem Macu. Za takových okolností může být užitečné kontaktovat vývojáře aplikace nebo podporu společnosti Apple.