Domů : Podmínky internetu : Definice NSP

NSP

Zkratka pro „poskytovatel síťových služeb“. NSP je podnik, který poskytuje přístup k internetu páteř. Zatímco někteří ISP slouží také jako NSP, ve většině případů NSP poskytují připojení k internetu k ISP, což zase poskytuje přístup k internetu zákazníkům.

NSP vytvářejí a udržují primární infrastrukturu internetu. To zahrnuje optické vlákno linky mezi rozbočovači nebo „internetové burzy“, které směrují internetový provoz po celém světě. Tyto komunikační linky nabízejí extrémně vysokou úroveň Šířka pásma stovek nebo dokonce tisíců gigabitů za sekundu. Globální síť vytvořená několika NSP umožňuje bezproblémový tok dat mezi počítačovými systémy po celém světě.

Ve Spojených státech tvoří většinu NSP komerční subjekty, jako jsou AT&T, Verizon a MCI. V jiných zemích jsou NSP často vlastněny a provozovány vládou, ačkoli některé mezinárodní NSP jsou také v soukromém vlastnictví. Zatímco NSP a ISP jsou obvykle samostatnými společnostmi ve Spojených státech, v jiných částech světa jsou obvykle jedinou entitou. Mezi příklady patří Tele2 v Evropě a Tata Communications v Indii.

https://TechLib.com/definition/nsp

TechLib - počítačový slovník Tech Lib

Tato stránka obsahuje technickou definici NSP. Vysvětluje ve výpočetní terminologii, co znamená NSP, a je jedním z mnoha internetových termínů ve slovníku TechLib.

Všechny definice na webu TechLib jsou napsány tak, aby byly technicky přesné, ale také snadno srozumitelné. Pokud shledáte tuto definici NSP užitečnou, můžete ji odkázat pomocí výše uvedených citačních odkazů.