Domů : Technické termíny : Definice MMS

MMS

Zkratka pro „Služba multimediálních zpráv“. MMS je služba mobilního telefonu, která umožňuje uživatelům odesílat multimediální vzájemné zprávy. To zahrnuje obrázky, videa a zvukové soubory.

MMS je příponou SMS, který se používá k odesílání a přijímání textových zpráv. Stejně jako textové zprávy jsou i multimediální zprávy nejprve přenášeny do ústředny Server poskytovatel mobilní služby. Jakmile je zpráva přijata serverem, je předána příjemci. Pokud je telefon příjemce vypnutý nebo nemá při odesílání zprávy službu mobilního telefonu, server zprávu uloží a odešle ji, jakmile bude telefon příjemce k dispozici.

Většina moderních mobilních telefonů a smartphony podpora zpráv MMS. Podpora MMS je obvykle integrována do textových zpráv rozhraní a aktivuje se automaticky v případě potřeby. Například pokud napíšete pouze textovou zprávu, bude odeslána pomocí SMS. Pokud přidáte grafiku nebo video, multimediální část bude přenesena prostřednictvím MMS. Podobně, pokud vám někdo pošle multimediální zprávu, váš telefon automaticky použije MMS k přijetí souboru. Pokud váš telefon nepodporuje zprávy MMS, pravděpodobně obdržíte textovou zprávu, která obsahuje a URL kde můžete zobrazit soubor z webového prohlížeče.

https://TechLib.com/definition/mms

TechLib - počítačový slovník Tech Lib

Tato stránka obsahuje technickou definici MMS. Vysvětluje ve výpočetní terminologii, co znamená MMS, a je jedním z mnoha technických termínů ve slovníku TechLib.

Všechny definice na webu TechLib jsou napsány tak, aby byly technicky přesné, ale také snadno srozumitelné. Pokud shledáte tuto definici MMS užitečnou, můžete ji odkázat pomocí výše uvedených citačních odkazů.