Domů : Technické termíny : Definice umělé inteligence

Umělá inteligence

Umělá inteligence neboli AI je schopnost a počítačový chovat se jako člověk. Má několik aplikací, včetně software simulace a robotika. Umělá inteligence se však nejčastěji používá ve videohrách, kde je počítač nucen fungovat jako jiný hráč.

Téměř všechny videohry obsahují určitou úroveň umělé inteligence. Nejzákladnější typ AI produkuje postavy, které se pohybují ve standardních formacích a provádějí předvídatelné akce. Pokročilejší umělá inteligence umožňuje počítačovým postavám jednat nepředvídatelně a činit různá rozhodnutí na základě akcí hráče. Například v střílečce z pohledu první osoby (FPS) se může protivník AI skrýt za zeď, zatímco je hráč obrácen k němu. Když se hráč odvrátí, může soupeř AI zaútočit. V moderních videohrách může více protivníků AI dokonce spolupracovat, což činí hru ještě náročnější.

Umělá inteligence se používá v široké škále videoher, včetně deskových her, bočních posuvníků a 3D akčních her. AI hraje také velkou roli ve sportovních hrách, jako je fotbal, fotbal a basketbal. Protože konkurence je stejně dobrá jako umělá inteligence počítače, je AI zásadním aspektem hratelnosti hry. Hry, které postrádají sofistikovanou a dynamickou AI, lze snadno porazit, a proto je jejich hraní méně zábavné. Pokud je umělá inteligence příliš dobrá, je nemožné hru porazit, což by hráče odradilo. Vývojáři videoher proto často tráví dlouhou dobu vytvářením dokonalé rovnováhy umělé inteligence, aby byly hry náročné a zábavné. Většina her také zahrnuje různé úrovně obtížnosti, například Easy, Medium a Hard, což umožňuje hráčům zvolit vhodnou úroveň umělé inteligence, proti které budou hrát.

https://TechLib.com/definition/artificial_intelligence

TechLib - počítačový slovník Tech Lib

Tato stránka obsahuje technickou definici umělé inteligence. Vysvětluje ve výpočetní terminologii, co znamená umělá inteligence, a je jedním z mnoha technických termínů ve slovníku TechLib.

Všechny definice na webu TechLib jsou napsány tak, aby byly technicky přesné, ale také snadno srozumitelné. Pokud shledáte tuto definici umělé inteligence užitečnou, můžete ji odkázat pomocí výše citovaných odkazů.