Domů : Podmínky softwaru : Definice archivu

Archiv

Archiv je singl soubor který obsahuje více souborů a / nebo Složky. Archivy lze vytvářet několika různými archivacemi souborů nástroje a lze je uložit v jednom z několika různých formátů. Mohou být také komprimovány, aby se zmenšila velikost souboru nebo šifrované z bezpečnostních důvodů. Termín „archiv“ lze také použít jako sloveso, které odkazuje na proces vytváření archivu.

Archivy jsou užitečné pro sloučení více souborů a složek do jednoho souboru. Běžně se používají pro zálohování data a přenos více souborů mezi uživateli. Například webový vývojář může uložit všechny soubory HTML, CSSa obrazové soubory pro web v jediném archivu, který lze sdílet s grafickým designérem. Konsolidací všech souborů v archivu musí vývojář odeslat návrháři pouze jeden soubor. Pokud je archiv komprimován, online přenos bude také trvat kratší dobu.

Chcete-li otevřít soubory v archivu, je třeba je nejprve extrahovat z archivu. Před extrahováním souborů je také nutné dekomprimovat komprimované archivy. Oba tyto procesy lze provádět pomocí kompatibilního nástroje pro dekompresi souborů, jako je WinZip, StuffIt Expander, WinRAR nebo 7-Zip. Tyto programy podporují několik standardních archivačních formátů i vlastní proprietární komprimované typy souborů.

Některé běžné formáty archivů zahrnují Zip soubory, archivy StuffIt a soubory TAR. Soubory ZIP používají standardní formát archivu, který je podporován několika programy pro dekompresi souborů. Archivy StuffIt jsou uloženy v proprietárním formátu, který lze otevřít pouze pomocí StuffIt Expander v systémech Macintosh a Windows. Soubory TAR jsou nekomprimované archivy, na kterých se obvykle vytváří Unix systémy.

Přípony souborů: .ZIP, .ZIPX .SEDĚT, .SITX, .DEHET, .TGZ, .RAR

https://TechLib.com/definition/archive

TechLib - počítačový slovník Tech Lib

Tato stránka obsahuje technickou definici archivu. Vysvětluje ve výpočetní terminologii, co znamená Archiv, a je jedním z mnoha softwarových termínů ve slovníku TechLib.

Všechny definice na webu TechLib jsou napsány tak, aby byly technicky přesné, ale také snadno srozumitelné. Pokud shledáte tuto definici archivu užitečnou, můžete ji odkázat pomocí výše uvedených citačních odkazů.