Domovská stránka > J > Jak Zjistit Directx 12?

Jak zjistit DirectX 12?

Jakou verzi DirectX máte na počítači?

  1. Do vyhledávacího pole na hlavním panelu zadejte dxdiag. Pak vyberte položku dxdiag Spustit příkaz.
  2. V nástroji pro diagnostiku rozhraní DirectX vyberte kartu systém a pak v části Systémové informacezaškrtněte políčko verze rozhraní DirectX .

Přečtěte si více

Můžete se také zeptat, jak zjistím jaký mám direct?

Jak zjistit verzi rozhraní DirectX pomocí nástroje pro diagnostiku rozhraní DirectX

  1. Klepněte na tlačítko Start a potom klepněte na příkaz Spustit.
  2. Zadejte příkaz dxdiag a klepněte na tlačítko OK.
  3. Na kartu systém a poznamenejte si verzi rozhraní DirectX, který se zobrazí v řádku verze rozhraní DirectX.
Jak zjistit svou grafickou kartu? Start → spustit → dxdiag → zobrazení → název grafické karty

Otevřete hlavní nabídku start a do vyhledávacího pole napište správce zařízení. Poté klikněte na šipku u řádku Grafické adaptéry a název vaší grafické karty je na světě.

Může se také zeptat, jak zkontrolovat funkčnost grafické karty?

Uděláte to tak, že stisknete [Windows] + [R] a do příkazové řádky, která se objeví, napíšete »dxdiag« a stisknete »OK«: spustí se »Nástroj pro diagnostiku rozhraní DirectX«. Přejděte do záložky »Zobrazení« a podívejte se, zda v části nazvané »Poznámky« nejsou uvedeny nějaké hardwarové problémy. Co je to DirectX? DirectX představuje sadu komponent v systému Windows, která umožňuje softwaru, převážně a zvláště hrám, pracovat přímo s grafickým a zvukovým hardwarem. Hry využívající DirectX mohou efektivněji využívat funkce multimediálního akcelerátoru vestavěné do hardwaru, což zlepšuje celkový multimediální zážitek.

Jak změnit DirectX?

Aktualizace rozhraní DirectX

Chcete-li získat nejnovější verzi rozhraní DirectX pro svou verzi Windows, použijte službu Windows Update. Pokud máte Windows 10, pak už máte nejnovější verzi rozhraní DirectX nainstalované. Ne na všech verzích systému Windows se dají spustit nejnovější verze rozhraní DirectX.
A další otázka, jak stáhnout directx 11? Navštivte stránku DirectX - Ke stažení na webu společnosti Microsoft. Pro uložení instalačního souboru do počítače klikněte na červené políčko Ke stažení. Otevřete soubor dxwebsetup.exe a instalaci DirectX dokončete podle intrukcí z webu společnosti Microsoft nebo z instalačního programu DirectX.

Jak zjistit co mám za grafickou kartu Windows 10?

Ve svém počítači kliknete na položku Start, poté vyberete Spustit a napíšete příkaz dxdiag. V okně přepnete na záložku Zobrazení, kde uvidíte všechny informace o grafické kartě. Další možností pro zjištění typu grafické karty je stažení jednoduchého programu CPU-Z. Jak poznat jestli mi odešla grafická karta? Toto se projevuje barevnými artefakty, pruhy nebo kostičkami ve 2D i 3D obrazu a nestabilitou počítače (tuhnutí, nahodilé restarty či vypínáním PC). V případě, že se tyto barevné chyby objevují na obrazovce, bude se s největší pravděpodobností skutečně jednat o neopravitelnou závadu na grafické kartě - vadnými paměťmi.

Jak poznat Lhr kartu?

Specifikace karet se také nijak nemění. Nové karty od starých ale pochopitelně poznáme, a to nejjistěji tak, že si ověříme označení GPU. V případě nových verzí RTX 3060 už ponese označení GA106-302 a ona dvojka na konci bude značit LHR verzi i na dalších kartách GeForce Ampere.

By Gurney

Jak zjistit problém s grafickou kartou? :: Jak navýšit RAM u notebooku?
Užitečné odkazy