Domovská stránka > J > Jak Zjistím Kdo Je Můj Distributor?

Jak zjistím kdo je můj Distributor?

Pomocí kódu EAN u elektřiny (859182400…) a EIC u plynu (27ZG…), Vám u operátora trhu OTE, a.s., který eviduje registrované dodavatele elektřiny a plynu pro jednotlivá odběrná místa zákazníků, zjistíme, kdo je Vaším dodavatelem, případně kdo si o OM žádá. Text ze stránek ERÚ. Kontaktní formulář zde.

Přečtěte si více

Kdo je můj Distributor?

Kromě toho se dá pak distributor odvodit i z číselného kódu EAN, který je uvedený na faktuře za elektřinu a často i na smlouvě o dodávkách elektřiny. Rozhodující je desáté číslo kódu, které následuje vždy po neměnném předčíslí a dvou nulách. Jak zjistit od koho odebírám elektřinu? Abyste mohli zjistit, od koho aktuálně odebíráte energie, musíte znát kód EAN u elektřiny a kód EIC u plynu. Tyto kódy byste měli najít ve faktuře a smlouvě.

Jak zjistím distribuční území?

V Kalkulátoru TZB-info, při zadávání údajů pro srovnání nabídek elektřiny zadejte svůj kraj a okres. Kalkulátor pak sám vyhledá příslušnou distribuční oblast. Jak zjistit EAN kód? Nejjednodušší cestou, jak ho zjistit, je podívat se do Smlouvy o připojení k distribuční soustavě nebo na fakturu apod., kde je uveden. V případě, že nemáte k dispozici smlouvu, fakturu ani jiný podobný dokument, lze EIC/EAN kód zjistit také osobně v zákaznickém centru, písemně či telefonicky.

Kdo je distributor elektřiny?

Distributor elektrické energie je společnost, která vlastní a udržuje elektrické vedení, která je zodpovědná za jeho funkčnost a za přenos elektrické energie ke koncovému zákazníku. Aktualizované ceníky elektřiny vybraných dodavatelů najdete na stránkách Energetického regulačního úřadu - Kalkulačka ERÚ. Jak zjistím ke které distribuční soustavě plynu patřím? V Kalkulátoru TZB-info, při zadávání údajů pro srovnání nabídek plynu zadejte svůj kraj a okres. Kalkulátor pak sám vyhledá příslušnou distribuční oblast.

Když to vezmeme v úvahu, kdo je dodavatel a kdo distributor?

Často se v tom chybuje, přitom rozdíl v těchto dvou pojmech je docela zásadní. Distributor je vlastník elektrické nebo plynové soustavy – např. ČEZ Distribuce, a. s. Dodavatel je subjekt, který Vám přímo dodává elektřinu nebo plyn. Jak zjistím distributora elektřiny? Pomocí kódu EAN u elektřiny (859182400…) a EIC u plynu (27ZG…), Vám u operátora trhu OTE, a.s., který eviduje registrované dodavatele elektřiny a plynu pro jednotlivá odběrná místa zákazníků, zjistíme, kdo je Vaším dodavatelem, případně kdo si o OM žádá.

Kdo je innogy?

Společnosti innogy v České republice. Podnikání innogy se soustředí na dodávky zemního plynu, elektřiny a tepla zákazníkům, kombinovanou výrobu tepla a elektřiny v teplárenských provozech a řešení pro čistou mobilitu.

By Carling

Jak najít nového dodavatele elektřiny? :: Jak poznat originální mobil?
Užitečné odkazy