Domovská stránka > J > Jak Otestovat Výkon Grafické Karty?

Jak otestovat výkon grafické karty?

Mezi jedny z nástrojů nejpoužívanějších nástrojů pro testování výkonu grafické karty patří jednoznačně Time Spy (ten testuje výkon v oblasti grafiky u rozhraní DirectX 12) a Port Royal (testování výkonu v oblasti ray tracingu).

Přečtěte si více

Může se také zeptat, jak zkontrolovat funkčnost grafické karty?

Uděláte to tak, že stisknete [Windows] + [R] a do příkazové řádky, která se objeví, napíšete »dxdiag« a stisknete »OK«: spustí se »Nástroj pro diagnostiku rozhraní DirectX«. Přejděte do záložky »Zobrazení« a podívejte se, zda v části nazvané »Poznámky« nejsou uvedeny nějaké hardwarové problémy. Tak jak zjistit co mám za grafickou kartu windows 10? Ve svém počítači kliknete na položku Start, poté vyberete Spustit a napíšete příkaz dxdiag. V okně přepnete na záložku Zobrazení, kde uvidíte všechny informace o grafické kartě. Další možností pro zjištění typu grafické karty je stažení jednoduchého programu CPU-Z.

Jak zjistit rychlost grafické karty?

3DMark. Aplikace detekuje hardware zařízení a podle něj navrhne nejvhodnější testy. Kromě měření výkonu se může hodit při řešení problémů souvisejících s chováním komponent v zátěži – nabízí totiž podrobné grafy poskytující informace o teplotách procesoru, grafického čipu a další údaje. Jak zjistit rychlost počítače? Klikněte pravým tlačítkem na hlavní panel a vyberte „ Správce úloh ”Nebo jej spusťte stisknutím Ctrl + Shift + Esc. Klikněte na kartu „Výkon“ a vyberte „CPU“. Zde se zobrazí název a rychlost CPU vašeho počítače.

Jak otestovat výkon PC?

Otestovat výkon počítače lze mnoha programy (benchmarky) například: PassMark, Cinebench, Catzilla, CrystalDiskMarkatd, NovaBench,.. K jedněm z nejlepších patří produkty od společnosti Futuremark jež mají své místo na trhu už řadu let. Můžete se také zeptat, jak zjistit jestli je vadná grafická karta? Toto se projevuje barevnými artefakty, pruhy nebo kostičkami ve 2D i 3D obrazu a nestabilitou počítače (tuhnutí, nahodilé restarty či vypínáním PC). V případě, že se tyto barevné chyby objevují na obrazovce, bude se s největší pravděpodobností skutečně jednat o neopravitelnou závadu na grafické kartě - vadnými paměťmi.

Jak opravit grafickou kartu?

Otázka: Jak opravit částečně (pruhy na obrazovce) nebo zcela nefunkční grafickou kartu? Odpověď: Zapečte ji v běžné troubě, asi 10 minut na 200°C (v horkovzdušné méně), kondenzátorama navrch, bez chladiče a karta zas pojede jako nová. Která grafická karta je aktivní? Možná by stačil klik pravým tlačítkem myši na obrazovku, vybrat "Rozlišení obrazovky" a v možnosti "Upřesnit nastavení" najít aktivní grafický adaptér.

Jak zjistit co je v PC?

Otevřete nabídku Start. Zadejte na klávesnici, popřípadě vyhledejte položku Ovládací panely. V okně Ovládací panely vyhledejte odkaz Systém a zabezpečení a klepněte na něj. Po zobrazení stejnojmenného okna vyhledejte a následně klepněte na odkaz Systém nebo na odkaz Zobrazit velikost paměti RAM a rychlost procesoru.

By Halvaard Vitagliano

Jak najít informace o osobě? :: Jak zjistit verze Linuxu?
Užitečné odkazy