Domovská stránka > J > Jak Změřit Výkon Grafické Karty?

Jak změřit výkon grafické karty?

Prvním programem, který na otestování výkonu grafické karty použijeme, bude program Unigine Heaven 4.0. Jedná se o nástroj dostupný zdarma pro osobní použití, který ve smyčce vykresluje obraz, který svou povahou důsledně testuje procesor grafické karty (GPU).

Přečtěte si více

Když to vezmeme v úvahu, jak poznat lhr kartu?

Specifikace karet se také nijak nemění. Nové karty od starých ale pochopitelně poznáme, a to nejjistěji tak, že si ověříme označení GPU. V případě nových verzí RTX 3060 už ponese označení GA106-302 a ona dvojka na konci bude značit LHR verzi i na dalších kartách GeForce Ampere. Když to vezmeme v úvahu, jak vybrat herní procesor? Při výběru procesoru pro gaming je potřeba mít na paměti výkon ostatních komponent počítače, především herní grafické karty, která je při hraní her absolutním základem. Tyto dvě součásti by měly být vyvážené, tedy procesor by měl svým výkonem odpovídat výkonu grafické karty, aby ji „nebrzdil“.

Jaký chipset vybrat?

Hry, domácí tvorba videa a 3D grafiky (B150/B250 a H170/H270) – nejlepší poměr cena/výkon nabídne čipset B250, pokud vám ale vyhovuje nějaká základní deska s čipsetem B150 můžete jí klidně využít také (mezi B150/B250 jsou jen drobné rozdíly). Můžete se také zeptat, jakou zakladni desku am4?

Model | Cena VRMFAN 4-pin
MSI MAG B550M MORTAR 4 300 Kč Alza | Heu8 +2 60A ps5
Asus ROG STRIX B550-F GAMING 4 900 Kč Alza | Heu12 +2 50A ps6
GIGABYTE B550 AORUS PRO 4 900 Kč Alza | Heu12 +2 50A ps8
MSI MAG B550 TOMAHAWK 5 000 Kč Alza | Heu10 +2 60A ps8
2 další řádky

Jak otestovat motherboard?

Jednou z nejlepších utilit pro monitorování a měření teplot, napětí a otáček větráků uvnitř počítače je SpeedFan 4.23, alternativou je pak Motherboard Monitor. SpeedFan umí měřit teplotu CPU, skříně, hard-disků a rovněž jádra grafické karty a jejího okolí přes I2C sběrnici. Lidé se také ptají, jakou základní desku pro amd? Jaké jsou tedy nejlepší základní desky 2021? Pro AMD doporučujeme Gigabyte B550, pro Intel MSI MAG Z490. Výkonná základní deska určená pro herní sestavy. Účinné chlazení zajišťuje stabilitu a maximální výkon.

Jakou základovou desku?

Z technologického hlediska tvoří nejjednodušší základovou desku betonové základové pásy zapuštěné do zeminy s celoplošnou navážkou štěrku a finální železobetonovou deskou. Je ale důležité, aby bylo štěrkové podloží dostatečně zhutněné. V opačném případě by mohlo docházet k sesedání a tvorbě dutin pod deskou. Co je lepsi GTX nebo RTX? Grafické karty RTX jsou také první, které nabízejí Tensor Cores schopné dodávat více než 100 teraflopů zpracování AI pro zrychlení herního výkonu s NVIDIA DLSS. Pro ty, kteří hledají herní GPU, který zvládne novou generaci pohlcujících herních titulů, je RTX skvělý způsob, jak jít.

Když to vezmeme v úvahu, jak dát do notebooku novou grafickou kartu?

Ze všeho nejdříve připojte grafickou kartu do slotu PCIe na desce BPlus. Dále připojte k desce od firmy BPlus 24pinový napájecí kabel od (dosud nezapnutého) napájecího zdroje ATX. Nyní připojte osmipinový konektor PCIe na napájecím zdroji k šestipinovému napájecímu konektoru na grafické kartě.

By Chesnut

Kolik Vytezi grafika? :: Jak si vybrat dobrý notebook?
Užitečné odkazy