Domovská stránka > J > Jak Poznám Font Písma?

Jak poznám font písma?

Jedničkou pro zjišťování fontů je online služba WhatTheFont. NAvíc je možné nahrát soubor z počítače, či zadat URL adresu. Pokud tedy potřebujete zjistit, jak se dané písmo jmenuje, doporučujeme WhatTheFont rozhodně vyzkoušet!

Přečtěte si více

Jak zjistit font písma z PDF?

Jak zjistit název fontu v PDF

  1. Otevřete si PDF v Acrobat Readeru.
  2. V menu vyberete Soubor – Vlastnosti.
  3. Na záložce Písmo (Fonts) se dozvíte, jaké fonty jsou v PDF použité
Když to vezmeme v úvahu, jak zjistit font písma na webu? Stačí si pouze kliknout pravým tlačítkem myši kamkoliv na webové stránce a zvolit "Zobrazit zdrojový kód stránky". Poté si přes zkratku ctrl+f (filtrování textu) najdete "family" - ve většině případech vám to najde "font-family", což je typ písma, které je na webu použito.

Co je to font písma?

Pojem font se využívá především v typografii, kde je definován jako kompletní sada znaků abecedy jedné velikosti a jednotného stylu. Slovo font se dnes pojí především s použitím jednotlivých stylů písma ve výpočetní technice. Jak zjistit typ písma v pdf? Další způsob je s použitím vývojářských nástrojů monitorovat část Síť/Network s stahování písem (záložka Fonts). S využitím vývojářských nástrojů je nakonec snadné zjistit písmo i po kliknutí pravým tlačítkem na text a volbou Zkontrolovat prvek a v pravé částí si vybrat spočítané (Computed) styly.

Když to vezmeme v úvahu, jaké písmo?

WhatFont. WhatFont je skvělá aplikace (i webové rozšíření), která vám jedním kliknutím prozradí, o jaký font se jedná. Dnes se bez ní prakticky neobejdu a již jsem díky ní objevil spoustu překrásných písem! Navštivte https://whatfontapp.com nebo se podívejte na zmíněné webové rozšíření (pro Chrome a Safari prohlížeče). Podle toho, co je to patkové písmo? patkami. Patky jsou krátké vodorovné čáry, které leží na základní lince textu a umožňují text plynuleji sledovat. Pokud tištěné písmo patky nemá, nazýváme jej bezpatkové. Typickým patkovým písmem je font Times New Roman, typickým bezpatkovým písmem je font Arial.

Jaký font použít?

Nic nezkazíte použitím bezpatkového písma jako je Helvetica, Verdana, Century Gothic nebo moderní Futura. V menší velikosti má dobrou čitelnost Calibry. Z patkových fontů zvolte třeba Cambria. Písmo Times New Roman je tak trochu nudné, hodí se spíše pro dlouhé tištěné texty, například do novin. Tak co je font ve wordu? Styl písma – font

Každé písmeno či znak, který napíšeme, má nutně nějakou specifickou podobu.

Jak najít název fontu?

Známá služba WhatTheFont, pomocí které můžete rozpoznávat písmo, je nyní k dispozici i na mobilu či tabletu. Její použití je na mobilním zařízení dokonce ještě snadnější než na počítači. Neznámé písmo stačí vyfotit, odeslat a během pár sekund vám aplikace naservíruje relevantní výsledky.

By Calandria Potaczala

Kolik je 300 DPI pixelů? :: Co je velikost písma?
Užitečné odkazy