Domovská stránka > C > Co To Je 300 Dpi?

Co to je 300 DPI?

V souvislosti s tiskem často narazíte na zkratku DPI. Pochází z angličtiny, kde zastupuje spojení slov dots per inch, česky body na palec. Údaj uvádí počet obrazových bodů, pixelů, které se vejdou na jeden palec (1 palec = 2,54 cm). Hodnota 300 DPI tedy říká, že na délce 2,54 cm najdete 300 bodů.

Přečtěte si více

Jak udělat 300 DPI?

DPI je záležitostí tisku. Jeho nastavení ve foťáku nemá žádný význam a nijak nastavit nejde. A další otázka, co znamená dpi u tiskárny? Někdy se také užívá zkratky PPI čili pixels per inch, pixely na palec. Zatímco DPI označuje počet vytištěných bodů na palec obrazu vytištěného tiskárnou, PPI představuje počet pixelů na palec obrazu na monitoru počítače. Pojem se užívá zejména v počítačové grafice či DTP.

Pokud jde o to, co je tiskové rozlišení?

V podstatě určuje hustotu tiskových bodů a tedy ostrost (rozlišení) vytisknutého obrázku či textu. Platí, že čím je vyšší hodnota DPI, tím detailnější bude vytisknutý materiál. Pokud tiskárna tiskne v rozlišení 300 DPI, znamená to, že se do linky o délce 2,54 cm vejde 300 bodů (pixelů). Jaké DPI pro tisk? Co se bude tisknout? Na tisk interních firemních dokumentů stačí DPI 300. Pokud se jedná o materiály, které vás budou reprezentovat, je vhodnější zvolit DPI mezi 600 a 1 200. Pro tisk fotografií je hodnota DPI zcela zásadní a určitě by neměla jít pod DPI 1 200, ideálně DPI 2 400.

Jak se pocita DPI?

Počtu bodů na jednotku délky se říká rozlišení. Jednotkou délky je bohužel jeden palec (cca 2,5 cm), jednotka se nazývá DPI (dý pí aj, Dot Per Inch, bodů na palec). Obrázek s rozlišením 300 DPI obsahuje na každý palec 300 bodů. Jak nastavit DPI u fotky? Obecně můžu doporučit příliš se nezabývat tím, jaké rozlišení je pro danou tiskárnu vhodné, jestli třeba není lepší před tiskem rozlišení fotky upravit tak, aby bylo co nejblíže „ideální“ hodnotě 300 DPI. Prostě nastavte v ovladačích velikost papíru a fotku pošlete na tiskárnu v původním rozlišení.

Lidé se také ptají, jak nastavit dpi u obrázku?

Convert Town je bezplatný online převodník DPI, který vám umožní změnit DPI vašeho obrázku. Podporuje JPG, PNG, TIF, BMP a ICO. Nabízí vám 7 možností DPI: 72 , 150 , 200 , 300 , 400 , 600 a jiný . The jiný Možnost znamená, že můžete zadat libovolnou požadovanou hodnotu DPI. Také, jak zjistit dpi u fotky? Ve vlastnostech obrázku. DPI se totiž počítat nedá, je to proměnná. V podstatě nezávislá na rozměrech fotky. Nebo jinak řečeno, fotku o rozměrech 800×600px jde vytisknout při různých DPI, jen pokaždé vyleze jiný fyzický rozměr v cm - čím větší DPI (čím větší kvalita tisku), tím menší rozměr.

Jak zvýšit kvalitu obrázku?

Pomocí programů pro úpravu obrázků, jako je Photoshop, AI Image Enlarger nebo Blow Up 3, a pokud se jedná o grafiku, zkuste použít nastavení Art v AI Image Enlarger. To vše vám může fungovat, ale neočekávejte, že budou mít vyšší velikost fotografie!

By Budworth

Jaké je nejnebezpečnější znamení zvěrokruhu? :: Jaké písmo?
Užitečné odkazy